Val de atacuri informatice, lansat de Coreea de Nord asupra companiilor americane

30 03. 2022, 03:00

Un val de atacuri informatice sprijinite de guvernul Coreei de Nord a țintit peste 300 de persoane. În Operation Dream Jobs și Operation AppleJeus a fost folosită o vulnerabilitate a browserului Google Chrome, despre care compania spune că, între timp, a fost reparată.

În acest val de atacuri informatice, nord-coreeni au folosit o vulnerabilitate de tip „zero-day”, adică o defecțiune sau o exploatare a software-ului de care nu se știa până în acel moment și pe care dezvoltatorul programului nu a avut timp să o remedieze.

Adam Weidemann, din Threat Analysis Group al Google, spune că au fost luate măsurile de protecție necesare și a oferit detalii despre atacuri pe blogul companiei, notează Futurism.

Acest val de atacuri informatice pare a fi sprijinit de guvernul nord-coreean

„Am observat campaniile care vizează organizații cu sediul în SUA, care acoperă domeniile de știri, IT, criptomonede și industriile fintech. Una dintre campanii are o suprapunere directă a infrastructurii cu o campanie despre care am raportat anul trecut care vizează cercetătorii de securitate”, a scris Weidemann.

Weidemann a mai spus că compania suspectează că cele două grupuri lucrează împreună pentru că au folosit același kit de exploatare, dar au misiuni unice și folosesc tehnici diferite. El a mai spus că este posibil ca alți atacatori susținuți de guvernul nord-coreean să fi obținut acces la același kit.

Din păcate, veștile proaste nu se opresc aici

Hackurile guvernamentale străine sunt întotdeauna destul de rele. Ceea ce face acest ca acest val de atacuri informatice să fie deosebit de înfricoșător este momentul. Recent, Coreea de Nord a lansat un videoclip editat în stil Top-Gun cu un test de rachetă. Țara spune că noua lor armă intercontinentală ar putea ajunge până în SUA.

Rachetele balistice sunt, de asemenea, literalmente întotdeauna rele, dar mai ales în urma unei agitații crescute și a creșterii ilogice a activității hackerilor nord-coreeni.

Din păcate, veștile proaste nu se opresc aici, pentru că Rusia și Coreea de Nord a par să facă front comun în acest moment.

Vă recomandăm să citiți și:

În curând vei putea simți durere în metavers

Test de cultură generală. Cine a inventat tehnologia Wi-Fi?

Test de cultură generală. Cine a inventat Internetul?

Dispozitivele inteligente te urmăresc peste tot. De ce este asta o problemă?