Home » D:News » Armata rusă și FSB, în dizgrația liderului de la Kremlin (DOCUMENTAR)

Armata rusă și FSB, în dizgrația liderului de la Kremlin (DOCUMENTAR)

Foto: Shutterstock
Publicat: 05.04.2022

Tensiunile sunt tot mai mari la Kremlin. Președintele Vladimir Putin își pierde încrederea în apropiați, în urma înfrângerilor, pierderilor de tehnică militară și de soldați în invazia din Ucraina.

Numărul morților crește de la o zi la alta, iar ușor, ușor, populația Rusiei începe să afle despre ceea ce se întâmplă, de fapt, pe front, în ciuda încercărilor de a ascunde adevărul.

Mai mult, Putin se teme să nu fie otrăvit, iar presa occidentală susține că FSB, succesorul KGB, i-ar fi găsit deja un înlocuitor. Nici generalii nu sunt încântați de prestația lui Putin, așa că și ei ar fi de acord cu înlocuirea țarului de la Kremlin.

Unul dintre motivele pentru care ofensiva rusească s-a împotmolit rapid

Analiștii afirmă că unul dintre motivele pentru care ofensiva rusească s-a împotmolit rapid a fost din cauza problemelor logistice. Moscova se baza pe o victorie rapidă, conform rapoartelor, lucru care s-a întâmplat și în 2014 când a anexat Crimeea.

Astfel, rațiile distribuite trupelor au fost doar pentru câteva zile de conflict. În acest context, furia lui Vladimir Putin se revarsă asupra armatei și a generalilor FSB, care ar fi furnizat analizele din care a reieșit că armata ucraineană este slabă, nedeterminată, cu grupări neonaziste, care s-ar preda cu ușurință dacă va fi atacată. Realitatea a fost, însă, cu mult diferită.

FSB sau Serviciul de Securitate Intern, este succesorul KGB-ului, iar principalele responsabilități ale acestei grupări sunt interne și includ contra-inteligență, securitate internă și de frontieră, contra-terorism și supraveghere, precum și investigarea altor tipuri de infracțiuni grave și încălcări ale legii federale.

În ultimii ani, domeniul FSB a fost extins și este responsabil și de monitorizarea țărilor din fosta Uniune Sovietică. Serviciul de Securitate Intern al Rusiei are sediul în central în Moscova, în Piața Lubyanka, chiar în clădirea principală a fostei KGB.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase