Home » D:News » Vrei să numeri pinguini în Antarctica și să fii plătit pentru asta? Iată șansa vieții tale

Vrei să numeri pinguini în Antarctica și să fii plătit pentru asta? Iată șansa vieții tale

Publicat: 14.04.2022
Vrei să numeri pinguini în Antarctica și să fii plătit pentru asta? Iată șansa vieții tale
Portul Lockroy a devenit muzeu în 1996. Sursa foto: Shutterstock

Îți place să duci o viață simplă și sustenabilă? Visezi să te trezești dimineața și să numeri pinguini în Antarctica?

Poate că vrei să observi foci și balene sau să privești răsăritul soarelui peste munții acoperiți cu zăpadă. Antarctic Heritage Trust din Regatul Unit a anunțat că sunt disponibile trei posturi (coordonator al bazei, manager de magazin și asistent general) pentru a ajuta la protejarea patrimoniului, conservarea mediului și la împărtășirea istoriei bogate cu aproximativ 18.000 de vizitatori în fiecare sezon.

Cei care vor fi îndeajuns de norocoși să fie angajați vor petrece cinci luni, din noiembrie și până în martie, la baza A, o bază britanică istorică situată pe mica insulă Goudier din Peninsula Antarctică.

Antarctica este un loc de muncă dificil, cu multe provocări

Sarcinile includ gestionarea magazinului de cadouri și oficiului poștal, supravegherea lucrărilor de mentenanță anuale și îngrijirea clădirilor și artefactelor, precum și efectuarea de observații ale faunei pentru British Antarctic Survey.

Reprezentanții Antarctic Heritage Trust au transmis că Antarctica este un loc de muncă dificil, cu multe provocări din punct de vedere fizic și mintal, potrivit NY Post.

Temperaturile pe timpul verii pot ajunge doar până la 10 grade Celsius. Majoritatea zilelor se vor situa puțin peste pragul înghețului, însă cerul înnorat și vântul vor face ca vremea să pară mult mai rece.

Ce va implica munca propriu-zisă?

Munca propriu-zisă va implica petrecerea unor ore în afara sau interiorul bazei care nu are izolație sau încălzire. Îmbrăcămintea adecvată va fi asigurată, însă munca va fi foarte fizică, astfel că veți dori să vă luați multe straturi de haine cu voi.

Sursa foto: Pixabay

Situl istoric al Antarctic Heritage Trust a fost stabilit în 1944 și a funcționat drept stație de cercetare britanică până în 1962. În 1996, Portul Lockroy a fost restaurat și transformat în muzeu. De atunci, situl a funcționat în timpul verii australe drept loc pentru vizitatori, astfel primindu-i pe cei care doresc să călătorească în Antarctica la bordul vaselor și iahturilor pentru expediții.

Mai trebuie menționat faptul că nu există apă potabilă pe insulă. Apa este colectată în canistre de la navele care trec prin zonă, acesta fiind un bun prilej și pentru dușuri o dată la câteva zile.

Care sunt condițiile de trai la Portul Lockroy?

Cu toate acestea, ar putea trece chiar și două săptămâni fără să vezi vizitatori sau să ai acces la un duș fierbinte. Nu există nici toaletă la Port Lockroy. O toaletă simplă de campare va trebui să fie golită zilnic. De asemenea, angajații vor trebui să doarmă în același dormitor care are acces la camera de living, o încăpere de depozitare separată și o cameră pentru spălat.

Există un aragaz și un radiator în bucătăria principală și camera de living, ambele fiind alimentate cu propan. Alimentele sunt trimise din Regatul Unit și cuprind o varietate de produse uscate și conserve, ocazional însoțite de alimente proaspete donate de navele care trec prin zonă.

Așadar, dacă toate acestea sună ca jobul perfect pentru tine, trebuie să știi că poți trimite aplicația, scrisoarea de intenție și dovada că poți lucra în Regatul Unit până la data de 25 aprilie.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Oamenii care au joburi stimulante din punct de vedere mintal prezintă un risc mai scăzut de demență

Imaginile prin satelit arată că întreaga banchiză Conger din Antarctica s-a prăbușit

Studiu îngrijorător. Fiecare turist din Antarctica topește 83 de tone de zăpadă

O abundență șocantă de forme de viață, descoperită sub o banchiză din Antarctica

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase