Home » D:News » O asociație de vampiri avertizează împotriva consumării de sânge și recomandă testarea regulată

O asociație de vampiri avertizează împotriva consumării de sânge și recomandă testarea regulată

Publicat: 07.05.2022
O asociație de vampiri avertizează împotriva consumării de sânge și recomandă testarea regulată
Sursa foto: Shutterstock

Recent, actrița americană Megan Fox a dezvăluit că, din când în când, îi place să consume sângele iubitului său, Colson “Machine Gun Kelly” Baker, un detaliu despre relația celor doi care a dus la numeroase titluri în tabloidele din întreaga lume.

„Cred că lumea înțelege greșit și își imaginează un scenariu desprins din Game of Thrones. De fapt, este vorba doar despre câteva picături consume ocazional în scopuri ritualice”, a spus actrița într-un interviu recent, citat de Futurism.

Totuși, consumarea sângelui unei alte persoane poate fi extrem de periculos, așa cum au explicat liderii unor grupuri de vampiri. De fapt, acest obicei ar trebui efectuat sub supravegherea strictă a profesioniștilor. Asta în cazul în care pur și simplu nu poți rezista tentației.

Experții medicali au precizat că practica ar trebui evitată cu orice preț.

O asociație de vampiri recomandă testarea regulată a sângelui

Belfazaar Ashantison, unul dintre fondatorii Asociației de Vampiri din New Orleans, SUA, a explicat că sângele, în primul rând, ar trebui testat pentru boli, adăugând că „vampirii ca el” își testează regulat sângele.

Father Sebastiaan, fondatorul Endless Night Vampire Ball, un eveniment anual care are loc în New Orleans, a subliniat că sângele ar trebui colectat doar de către un oficial medical.

Ashantison și Sebastiaan fac parte dintr-o comunitate mai vastă de „vampiri reali” din New Orleans care „în mare parte au rămas ascunși de ochii lumii, cunoscând îndeajuns de bine percepția publică încât să nu dorească să atragă prea multă atenție asupra lor”.

„Nu există niciun motiv pentru consumarea de sânge uman”

Spre exemplu, consumarea a doar câteva picături de sânge poate rezulta în supradoză de fier, ceea ce înseamnă că este toxic în doze mari. Prea mult fier poate cauza leziuni hepatice, deshidratare și, în mod ironic, scăderea tensiunii arteriale.

Să nu mai vorbim despre pericolele hepatitei B, C, și HIV, toate acestea boli putând fi contractate prin ingerarea sângelui contaminat.

„Nu este sub nicio formă recomandat. Nu există niciun motiv pentru consumarea de sânge uman, mai ales având în vedere toate bolile care există momentan”, a spus Leo Nissola, cercetător în domeniul cancerului și al imunoterapiei.

Poate cauza putrezirea mucoasei stomacului

De asemenea, practica poate „cauza putrezirea mucoasei stomacului și vărsături”, a adăugat Nissola. „Poate cauza hemoragie, astfel că vei pierde sânge”, a subliniat cercetătorul.

Cu alte cuvinte, deși ingerarea câtorva picături de sânge de la partenerul tău care și-a testat sângele nu ar fi chiar cel mai grav lucru din lume, consumarea sângelui unui străin nu este deloc recomandată. Sau, mai bine, haideți să nu ingerăm sânge deloc.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Legături genetice descoperite între rezultatele la testele de sânge și unele boli mintale

De ce au oamenii grupe de sânge diferite?

Vești proaste pentru unii. Carnea crescută în laborator conține, de multe ori, sânge real

Cercetătorii au găsit microplastice în sângele uman pentru prima dată. Ce se întâmplă în corpul nostru?

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase