Home » D:News » Cea mai mare navă hibrid din lume va transporta pasageri între Marea Britanie și Franța

Cea mai mare navă hibrid din lume va transporta pasageri între Marea Britanie și Franța

Publicat: 25.06.2022
Cea mai mare navă hibrid din lume va transporta pasageri între Marea Britanie și Franța
Foto: Profimedia

O navă care va transporta pasageri între Marea Britanie și Franța în următorii ani va fi cea mai mare navă hibrid construită vreodată, potrivit operatorului Brittany Ferries, relatează CNBC.

Într-o declarație, compania a precizat că nava din Saint-Malo va avea o capacitate a bateriei de 11,5 megawați oră. Aceasta, a adăugat firma, este „aproximativ dublă față de cea folosită de obicei pentru propulsia hibridă la navele maritime”.

Brittany Ferries a precizat că nava urmează să fie livrată în 2024. Un al doilea hibrid se va alătura flotei sale la scurt timp după aceea, urmând a călători între Portsmouth și Caen.

Navele hibrid pot funcționa cu gaz natural lichefiat (un combustibil fosil), cu baterii sau cu o combinație a celor două. Brittany Ferries a declarat că un total de trei nave hibrid sunt construite de Stena RoRo, folosind tehnologia firmei finlandeze Wärtsilä.

Transportul maritim, responsabil pentru 2% din emisiile de dioxid de carbon

„Dimensiunea extinsă a bateriilor va permite navelor să funcționeze cu putere maximă, folosind ambele elice și toate propulsoarele pentru a manevra fără emisii în și din porturi, chiar și pe vreme rea”, a declarat Hakan Agnevall, directorul general al Wartsila, scrie Mediafax.

Transportul maritim nu este diferit de alte tipuri de mobilitate prin faptul că are o amprentă ecologică considerabilă.

Potrivit Transport & Environment, un grup de campanie cu sediul la Bruxelles, navele reprezintă „o sursă semnificativă de consum de petrol și de emisii în UE”.

Citând o analiză a datelor de la Eurostat, T&E adaugă că, în 2019, transportul maritim din UE a consumat „12,2% din totalul combustibilului pentru transport”.

În altă parte, Agenția Internațională pentru Energie afirmă că transportul maritim internațional a fost responsabil pentru aproximativ 2% din emisiile de dioxid de carbon legate de energie ale planetei în 2020.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase