Home » D:News » Motivul pentru care Moderna a dat în judecată Pfizer și BioNTech

Motivul pentru care Moderna a dat în judecată Pfizer și BioNTech

Motivul pentru care Moderna a dat în judecată Pfizer și BioNTech
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 29.08.2022

Moderna dă în judecată Pfizer și BioNTech, acuzând cele două companii că au copiat tehnologia ARNm a Moderna pentru vaccinul anti-COVID.

Moderna a intentat un proces împotriva Pfizer și BioNTech „pentru încălcarea brevetelor ARNm„, arată compania într-un comunicat de presă citat de CNN.

„Moderna consideră că vaccinul COVID-19 Comirnaty al Pfizer și BioNTech încalcă brevetele depuse de Moderna între 2010 și 2016 care acoperă tehnologia fundamentală a Moderna privind ARNm”, se arată în comunicat.

„Această tehnologie revoluționară a fost esențială pentru dezvoltarea propriului vaccin COVID-19 cu ARNm, Spikevax. Pfizer și BioNTech au copiat această tehnologie, fără permisiunea Moderna, pentru a produce Comirnaty”, a mai transmis compania.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase