Home » D:News » Căldura din Canada i-a lăsat pe francezi fără condimentul favorit

Căldura din Canada i-a lăsat pe francezi fără condimentul favorit

Căldura din Canada i-a lăsat pe francezi fără condimentul favorit
Foto: Shutterstock
Publicat: 19.09.2022

Un val de căldură în Canada – cel mai mare producător mondial de semințe de muștar – a provocat lipsa drastică a condimentului preferat al Franței: muștarul de Dijon.

Condimentul favorit al Franței, muștarul de Dijon, este greu de găsit în această perioadă, iar pe rafturile supermarketurilor există afișe care îi avertizează pe norocoșii care îl mai găsesc că pot cumpăra o singură bucată.

Valul de căldură din Canada, principalul producător mondial de semințe de muștar, este de vină pentru lipsa drastică care durează de luni de zile în Franța.

Canada lasă o mulțime de francezi fără condimentul favorit

Canada furnizează aproximativ 80 la sută din semințele de muștar folosite de producătorii francezi de condiment picant, restul provenind în principal din Burgundia.

Dar seceta a redus recolta canadiană la jumătate în 2021.

Acum, producătorii francezi de muștar își propun să stimuleze producția acasă, în Burgundia.

„Este foarte important să creștem această cotă, astfel încât să putem face față riscurilor meteorologice care diferă de la o țară la alta”, a declarat pentru AFP Luc Vandermaesen, președintele Asociației Muștarului din Burgundia, un grup industrial.

Muștarul de Dijon

Regiunea Dijon este renumită pentru semințele sale de muștar încă din Evul Mediu, dar producția a fost decimată de dăunători, deoarece substanțele chimice folosite pentru a le distruge au fost interzise.

Producția a scăzut, între anii 2017 și 2021, de la 12.000 de tone la 4.000 de tone.

În iunie, producătorii locali au fost îndemnați să dubleze suprafața plantată cu semințe de muștar, până la 10.000 de hectare.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase