Antonio Guterres denunță escaladarea războiului dintre Rusia și Ucraina

12 10. 2022, 08:00
Foto: Shutterstock

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a denunţat, luni, „escaladarea inacceptabilă a războiului” din Ucraina, după bombardamentele masive lansate de Rusia ca ripostă la atacul asupra podului care face legătura cu regiunea Crimeea, dar Kievul afirmă că Moscova nu a fost „provocată”.

„Este vorba de o escaladare inacceptabilă a războiului” din Ucraina. „Secretarul general al Naţiunilor Unite este profund şocat de aceste atacuri, care sunt o nouă escaladare inacceptabilă, care are cel mai mare preţ pentru civili”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Antonio Guterres.

Anterior, Dmitro Kuleba, ministrul de Externe de la Kiev, a respins sugestiile că Ucraina ar fi „provocat” Rusia prin atacul asupra podului spre Crimeea.

Antonio Guterres denunță escaladarea războiului

„Nu, Putin nu a fost provocat prin cazul Podului Crimeea să declanşeze teroarea rachetelor. Rusia a atacat constant Ucraina cu rachete şi înaintea incidentului de pe pod. Putin este disperat din cauza înfrângerilor de pe câmpul de luptă şi foloseşte rachetele pentru a modifica în favoarea sa cursul războiului”, a susţinut Dmitro Kuleba, conform cotidianului Le Monde.