Home » D:News » Un robot a depus mărturie, în premieră, în cadrul unei anchete a Camerei Lorzilor

Un robot a depus mărturie, în premieră, în cadrul unei anchete a Camerei Lorzilor

Publicat: 13.10.2022

Robotul umanoid Ai-Da a intrat în istorie după ce marți a depus mărturie în cadrul unei anchete a Camerei Lorzilor din Marea Britanie, potrivit Sky News.

Robotul Ai-Da a devenit celebru după ce a pictat numeroase persoane cunoscute precum regina Angliei și Paul McCartney. Marți, robotul pictor a fost chemat să răspundă la întrebări la Camera Lorzilor în cadrul unei anchete privind tehnologia și creativitatea. Este un „adevărat moment istoric”, a spus creatorul său, Aidan Meller, pentru Sky News.

Robotul pictor a depus mărturie la Camera Lorzilor în cadrul anchetei „Un viitor creativ”, examinând provocările potențiale pentru industriile creative și analizând modul în care acestea se pot adapta pe măsură ce tehnologia avansează.

Un robot a depus mărturie în cadrul unei anchete

„Ai-Da îi ajută pe oameni să înțeleagă marile schimbări radicale pe care le aduce inteligența artificială. Iar AI vine mult mai repede decât se aștepta oricine, nu este exagerat să spunem că AI va schimba toate aspectele vieții”, a explicat Meller.

Robotul a fost conceput de Aidan Meller, un specialist în artă modernă și contemporană. Robotul a fost construit în Cornwall de către producătorii de roboți umanoizi de divertisment, iar capacitățile sale au fost dezvoltate de doctoranzi și profesori de la universitățile din Oxford și Birmingham.

Cu ajutorul camerelor de luat vederi din ochi și al unor algoritmi unici, robotului femeie este capabil să interpreteze ceea ce vede înainte de a-și folosi brațul robotic pentru a-și crea arta.

Cu cine urmează să mai vorbească robotul?

După mărturia de marți, Ai-Da va avea și alte audieri cu șefii de la Google și cu cei de la Institutul Britanic de Film. Ideea este ca oamenii să fie mai bine pregătiți pentru ceea ce le rezervă viitorul în ceea ce privește tehnologia și industriile creative. Există multă teamă în jurul inteligenței artificiale, spune Meller, și recunoaște că ar fi „o prostie” să spunem că aceasta nu va lua locurile de muncă ale oamenilor „în toate industriile”.

„Va exista o migrație. Computerele și roboții vor face unele locuri de muncă mai bine decât ar face-o un om, așa că ar fi o nebunie ca ei să nu o facă. Dar vor apărea, de asemenea, și noi locuri de muncă. Va fi o schimbare. Nu știu dacă va fi proporțională sau nu. Ceea ce pot spune este că trebuie să fim pregătiți pentru multe schimbări”, a precizat creatorul robotului.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase