Home » D:News » O biserică din Ucraina a supraviețuit celor două războaie mondiale, dar nu și bombardamentelor actuale

O biserică din Ucraina a supraviețuit celor două războaie mondiale, dar nu și bombardamentelor actuale

O biserică din Ucraina a supraviețuit celor două războaie mondiale, dar nu și bombardamentelor actuale
Foto: Profimedia
Publicat: 22.11.2022

O biserică din regiunea Mykolaiv din sudul Ucrainei, care a supraviețuit Primului și celui de-al Doilea Război Mondial, a fost „complet distrusă” de bombardamentele rusești, potrivit postului public ucrainean de televiziune Suspilne, citat de CNN.

Biserica Immaculatei Concepții a Sfintei Fecioare Maria, situată la aproximativ 43 de kilometri est de orașul Mykolaiv, „a fost mutilată de bombardamente, doar câțiva pereți au supraviețuit” și „nu mai există niciun acoperiș”, potrivit Suspilne.

„Există o cameră mică în care au fost păstrate lucrurile noastre liturgice. În special, un potir pentru sângele Domnului”, a declarat preotul bisericii, părintele Oleksandr.

O biserică din Ucraina a supraviețuit după două războaie, dar nu și după al treilea

Înainte ca biserica să ia foc, unul dintre enoriași a ascuns icoanele și imaginile care se aflau în partea centrală.

„Am salvat cea mai mare parte a imaginilor, dar partea principală a fost distrusă de ploaie. Multe piese au fost distruse de șoarecii de câmp”, a declarat părintele Oleksandr.

Cele mai vechi icoane ale Maicii Domnului nu au putut fi salvate. Acestea erau de mare valoare pentru enoriași, relatează Suspilne.

Biserica este imposibil de restaurat

„Au fost predate de oamenii care au salvat aceste icoane de la distrugerea lor de către autoritățile comuniste. De aceea aveau o asemenea valoare. Acești oameni au ascuns icoanele în casele lor, iar apoi, când biserica a fost restaurată, le-au adus aici. Din păcate, ele nu au putut fi salvate. Sunt distruse”, a spus părintele Oleksandr.

Pagubele suferite de biserică sunt atât de importante încât este imposibil de restaurat, a spus părintele Oleksandr.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase