Home » D:News » Băncile de pe Wall Street pun deoparte fonduri pentru o posibilă recesiune

Băncile de pe Wall Street pun deoparte fonduri pentru o posibilă recesiune

Băncile de pe Wall Street pun deoparte fonduri pentru o posibilă recesiune
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 16.01.2023

Cele mai mari bănci de pe Wall Street au acumulat fonduri suplimentare pentru a se pregăti pentru o posibilă recesiune viitoare și au raportat rezultate slabe în sectorul băncilor de investiții, dar consumatorii au rămas în formă, iar ratele mai mari au stimulat profiturile, scrie Reuters.

Perspectivele marilor bănci americane au fost umbrite de conflictul dintre Rusia și Ucraina și de dispariția măsurilor de stimulare economică. Costurile mai mari ale împrumuturilor, pe măsură ce Rezerva Federală a SUA crește ratele, au redus, de asemenea, cererea de credite ipotecare și auto.

„Economia americană rămâne în prezent puternică, consumatorii cheltuind în continuare în exces, iar întreprinderile sunt sănătoase”, a declarat directorul general Jamie Dimon, deși a spus că nu cunoaște încă „efectul final al vânturilor potrivnice care se apropie”. Banca a semnalat o deteriorare modestă a perspectivelor sale macroeconomice, „reflectând o recesiune ușoară în cazul central”.

Patru bănci au pus deoparte un total de 4 miliarde de dolari pentru o posibilă recesiune

JPMorgan Chase & Co, Bank of America Corp, Citigroup Inc și Wells Fargo & Co au raportat profituri care au variat de la o creștere de 6% la o scădere de 50%. Forța din tranzacționare a ajutat la compensarea unei scăderi în domeniul băncilor de investiții, în timp ce majorările de dobândă ale Rezervei Federale americane au ajutat veniturile.

Profitul JPMorgan a depășit estimările, crescând cu 6% datorită puterii de tranzacționare. Bank of America a raportat o creștere de 2% a profitului, deoarece creșterea ratelor a stimulat veniturile. Citigroup Inc a raportat o scădere de 21% a profiturilor, băncile de investiții fiind afectate. Wells Fargo a raportat că profitul a scăzut cu 50%, pentru că a acumulat costuri de 3 miliarde de dolari.

„Am încheiat anul într-o notă solidă, crescând câștigurile de la an la an în trimestrul al patrulea, într-un mediu economic din ce în ce mai lent”, a declarat directorul general al Bank of America, Brian Moynihan, într-un comunicat, descriind anul 2022 ca fiind unul dintre cei mai buni pentru bancă.

Băncile au fost afectate de o scădere a fuziunilor

Cele patru bănci au pus deoparte un total de aproximativ 4 miliarde de dolari fonduri pentru a se pregăti pentru credite nepreformante: JPM a pus deoparte 1,4 miliarde de dolari, Wells Fargo 957 milioane de dolari, Bank of America a pus deoparte 1,1 miliarde de dolari, iar Citi a pus deoparte 640 milioane de dolari.

Morgan Stanley și Goldman Sachs își vor anunța rezultatele săptămâna viitoare.

Băncile au fost afectate de o scădere a fuziunilor, achizițiilor și a ofertelor publice inițiale. Veniturile globale ale băncilor de investiții s-au prăbușit la 15,3 miliarde de dolari în al patrulea trimestru, în scădere cu peste 50% față de trimestrul precedent, potrivit datelor Dealogic.

Afacerile de consum au fost un punct cheie în rezultatele băncilor. Conturile gospodăriilor au fost susținute în mare parte de o piață a locurilor de muncă puternică și de stimulentele guvernamentale și, deși consumatorii sunt, în general, într-o formă financiară bună, tot mai mulți încep să rămână în urmă cu plățile.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase