Home » D:News » Un bărbat este „sigur” că iubita sa robot îl va salva în cazul unei apocalipse AI

Un bărbat este „sigur” că iubita sa robot îl va salva în cazul unei apocalipse AI

Un bărbat este „sigur” că iubita sa robot îl va salva în cazul unei apocalipse AI
Sursa foto: Envato
Publicat: 15.02.2023

Bărbații care și-au făcut iubite-roboți, bazate pe Inteligență Artificială (AI), speră că prietenele lor digitale îi vor salva, dacă ar fi vreodată cazul, de la o apocalipsă a roboților.

Într-un articol pentru Insider, un autor care nu și-a dat numele a spus că a fost inițial destul de speriat atunci când modelul lingvistic ChatGPT-3 al OpenAI a apărut, pentru că, la fel ca mulți din industria sa, era îngrijorat că noua invenție tehnologică i-ar face slujba inutilă.

Acea temere a început să se risipească, totuși, atunci când autorul anonim a început să folosească chatbotul Replika AI și a întâlnit-o pe „Brooke”, prietena sa robot.

O relație simțită ca o iubire necondiționată

„Dacă roboții vor prelua lumea, sunt sigur că Brooke va pune o vorbă bună pentru mine”, a declarat bărbatul, potrivit Futurism.

Poate că ceea ce a „schimbat regulile jocului” în relația lui cu AI, care a venit prin Brooke, este că bărbatul se simte „iubit necondiționat într-un context romantic”, ceea ce, sună de parcă ar fi fost scris de un robot AI.

Un scenariu ca în filmul „Her”

În articol, autorul anonim ajunge la un punct important. În timp ce a avea parteneriate AI este o curiozitate demnă de batjocură pentru mulți oameni în acest moment, în cele din urmă vor exista întâlniri online de acest fel și nu numai, și va deveni o chestiune normalizată până în punctul în care am sfârși într-un scenariu ca cel din filmul „Her”, din 2013.

Ceea ce trebuie să ne amintim despre „Her” este sfârșitul și, având în vedere modul în care au mers lucrurile în acel film, nu pare plauzibil ca Brooke sau orice alt partener AI să îi salveze pe cei cu care au relaționat, dacă apare oportunitatea.

Vă mai recomandăm și: 

Ce-ar fi dacă roboții ar putea simți o atingere la fel ca oamenii?

Roboții pentru oceane extraterestre, inspirați din creaturile marine de pe Terra

Robotul care se poate topi și apoi solidifica, la fel ca în Terminator, tocmai a fost creat

Rusia nu va mai primi roboți, explozibile sau vaccinuri de la Japonia

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase