Home » D:News » Directorul executiv al Microsoft este destul de sigur că poate ține Inteligența Artificială sub control

Directorul executiv al Microsoft este destul de sigur că poate ține Inteligența Artificială sub control

Directorul executiv al Microsoft este destul de sigur că poate ține Inteligența Artificială sub control
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.02.2023

Microsoft a dezvăluit recent noul motor de căutare Bing, reinventat de Inteligența Artificială (AI) și  alimentat de o versiune îmbunătățită a ChatGPT de la OpenAi.

Având un format conversațional asemănător cu cel al chatbotului pe care se bazează, noul Bing poate răspunde la aproape orice întrebare pe care i-o adresezi, cu rezultate impresionante, deși nivelul de acuratețe variază.

În timp ce unii angajați ai companiei sunt încântați, directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella, și-a exprimat temerile cu privire la dezvoltarea sigură a Inteligenței Artificiale.

Posibilitatea ca Inteligență Artificială să se întoarcă împotriva noastră

În primul rând, Nadella a apărat decizia de a lansa conceptul de AI al companiei la nivel public, chiar dacă este încă plin de neajunsuri, potrivit Futurism.

„Singurul mod prin care orice tehnologie poate fi cu adevărat perfecționată este să fie pe piață și să primească feedback uman. În orice caz, în special în ceea ce privește Inteligența Artificială, aceasta trebuie să se alinieze cu preferințele umane, atât la nivel personal, cât și la nivel social, potrivit normelor. Și da, avem multe, multe mecanisme pentru a ne asigura că nu generează nimic tendențios, nimic dăunător”, a spus directorul executiv al Microsoft.

Satya Nadella a recunoscut într-un interviu că posibilitatea amenințătoare ca Inteligență Artificială să devină coruptă și să se întoarcă împotriva omenirii este valabilă.

„Dacă AI scapă de sub control atunci asta ar fi o problemă reală”, a spus Nadella.

Cum am putea evita un viitor distopic?

Dincolo de faptul că a afirmat ceea ce este deja evident, Nadella a continuat să prezinte contextul în care noi, oamenii, ar trebui să folosim Inteligența Artificială pentru a evita un viitor distopic.

„Prima categorie în care ar trebui să folosim aceste modele puternice sunt cele în care oamenii, fără echivoc, fără îndoială, sunt la conducere. Și astfel, atâta timp cât pornim din acest punct, caracterizăm aceste modele, facem aceste modele mai sigure și, în timp, mult mai explicabile, atunci ne putem gândi la alte forme de utilizare”, a spus Nadella.

Vă mai recomandăm și: 

Microsoft a dezvăluit motorul de căutare Bing cu integrare AI. Este acesta mai puternic decât ChatGPT?

ChatGPT, generatorul de text al OpenAI, a trecut examenele de la o facultate din SUA

ChatGPT ne-ar putea înlocui cât de curând. Iată ce joburi sunt în pericol!

Google a anunțat că lucrează la competitorul lui ChatGPT, un chatbot numit „Bard”

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase