Home » D:News » Un spray nazal cu acțiune rapidă, conceput de Pfizer pentru tratarea migrenelor, a fost aprobat de FDA

Un spray nazal cu acțiune rapidă, conceput de Pfizer pentru tratarea migrenelor, a fost aprobat de FDA

Publicat: 17.03.2023

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a aprobat un spray nazal cu acțiune rapidă dezvoltat de Pfizer, conceput ca să trateze migrenele.

Compania farmaceutică americană Pfizer a spus că se așteaptă ca medicamentul, comercializat sub denumirea de Zavzpret, să fie disponibil în farmacii începând cu iulie 2023.

„Aprobarea de către FDA a Zavzpret marchează un progres semnificativ pentru persoanele cu migrenă, care au nevoie să se elibereze de durere și preferă opțiuni alternative la medicamentele pe cale orală”, a spus într-un comunicat directorul comercial al Pfizer, Angela Hwang.

Testele au arătat eficacitatea medicamentului în 15 minute

Un studiu de fază trei asupra medicamentului a constatat că acesta a ameliorat durerea unora dintre persoanele care sufereau de migrene în 15 minute, potrivit Science Alert.

„Ca spray nazal cu absorbție rapidă a medicamentului, Zavzpret oferă o opțiune de tratament alternativ pentru persoanele care au nevoie de ameliorarea durerii sau care nu pot să ia medicamente pe cale orală din cauza grețurilor sau vărsăturilor”, a spus Kathleen Mullin, director medical asociat la New England Institute for Neurology and Headache, citată de Pfizer.

Pfizer a achiziționat medicamentul Zavzpret pentru zece miliarde de dolari

Tratamentul a fost testat dublu-orb pe 1.400 de persoane. Metoda a presupus compararea eficacității medicamentului, pe de o parte și a paceboului, pe de altă parte, în urma administrării. Jumătate din aceste persoane au luat o singură doză de spray, iar restul a primit un placebo.

S-a constatat că sprayul reduce semnificativ durerea atunci când a fost evaluat la două ore de la debutul unei migrene. Pe lângă durerile de cap adesea severe pe care le provoacă, migrenele pot include greață și sensibilitate la lumină sau la zgomot.

Pfizer a achiziționat în 2022 medicamentul Zavzpret, cunoscut și ca Zavegepant, pentru zece miliarde de dolari de la Biohaven, împreună cu alte tratamente împotriva migrenei de la aceeași firmă.

Vă mai recomandăm și: 

Prețurile mari ale medicamentelor nu sunt justificate de cheltuielile de cercetare, spun experții

Medicamentele controlate de lumină ar putea oferi terapii precise împotriva cancerului

Nesiguranța alimentară duce la cheltuieli de sănătate mai mari

Criză de antibiotice. Pacienții cer măsuri de la Agenţia Europeană pentru Medicamente

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase