Home » D:News » Cu ce sumă vrea Johnson & Johnson să „rezolve” acuzațiile de cancer?

Cu ce sumă vrea Johnson & Johnson să „rezolve” acuzațiile de cancer?

Cu ce sumă vrea Johnson & Johnson să „rezolve” acuzațiile de cancer?
Foto: Shutterstock
Publicat: 06.04.2023

Johnson & Johnson a propus să plătească aproape 9 miliarde de dolari pentru a rezolva zecile de mii de procese cu care se confruntă în America de Nord și care susțin că pudra sa pentru copii și alte produse pe bază de talc provoacă cancer.

Gigantul din domeniul sănătății a declarat că încă mai crede că pretențiile sunt „speculative”, dar speră că noua ofertă de soluționare va ajuta la încheierea luptei juridice.

Cifra reprezintă o creștere importantă față de suma de 2 miliarde de dolari propusă anterior, notează BBC.

Noua ofertă se bucură de un sprijin semnificativ din partea persoanelor implicate în acest caz, a declarat compania.

Compania se confruntă cu peste 40.000 de procese din partea unor foști clienți care susțin că utilizarea pudrei sale pentru copii pe bază de talc a provocat cancer, inclusiv unii care susțin că produsul conținea azbest, care cauzează cancer.

Cu ce sumă vrea Johnson & Johnson să-și „rezolve” procesele?

Compania a oprit vânzările în SUA ale pudrei sale pentru bebeluși pe bază de talc în 2020, invocând „dezinformarea” care a diminuat cererea pentru acest produs, aplicat pentru a preveni erupțiile cutanate la scutec și pentru alte utilizări cosmetice. Anul trecut, compania a anunțat că intenționează să pună capăt vânzărilor la nivel global.

Înainte de această decizie, compania a vândut pudra pentru bebeluși timp de aproape 130 de ani. Aceasta continuă să vândă o versiune a produsului care conține amidon de porumb.

Cum a mai încercat compania să rezolve procesele?

Compania a încercat să rezolve procesele în 2021, după ce a creat o filială responsabilă de revendicări. Dar eforturile au întâmpinat probleme după ce o hotărâre anterioară a unui tribunal a constatat că filiala nu se afla în dificultate financiară și nu putea folosi sistemul de faliment pentru a rezolva procesele.

„Compania continuă să creadă că aceste revendicări nu au valoare științifică”, a declarat Erik Haas, vicepreședinte mondial pentru litigii la Johnson & Johnson.

Johnson & Johnson a declarat că a câștigat majoritatea proceselor privind talcul, dar a rămas cu unele pierderi semnificative, inclusiv o decizie în care 22 de femei au primit o sentință de peste 2 miliarde de dolari.

Johnson & Johnson a declarat că a avut angajamente din partea a aproximativ 60.000 de reclamanți actuali pentru a susține noile condiții de soluționare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase