Home » D:News » Fostul prim-ministru al Noii Zeelande a acceptat două burse la Harvard

Fostul prim-ministru al Noii Zeelande a acceptat două burse la Harvard

Fostul prim-ministru al Noii Zeelande a acceptat două burse la Harvard
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 27.04.2023

Jacinda Ardern, fostul premier din Noua Zeelandă, a acceptat două burse la Universitatea Harvard și va începe activitatea universitară în luna septembrie, potrivit CNN.

După ce a demisionat din funcția de lider al Noii Zeelande la începutul acestui an, Jacinda Ardern a dezvăluit că va schimba viața politică tumultoasă cu una liniștită în mediul academic. La toamnă, ea va merge la Universitatea Harvard pentru a participa la două burse.

Arden va participa la un program în cadrul căruia lideri din diverse sectoare îi ajută pe studenți și pe profesori să își dezvolte abilitățile de conducere. Bursa este acordată de școala de administrație.

„Jacinda Ardern a arătat lumii un leadership politic puternic și empatic”

„Jacinda Ardern a arătat lumii un leadership politic puternic și empatic. Ea și-a câștigat respectul mult dincolo de țărmurile țării sale și ea va aduce perspective importante pentru studenții noștri și va genera conversații vitale despre alegerile de politică publică cu care se confruntă liderii de la toate nivelurile”, a declarat decanul Școlii Kennedy, Douglas Elmendorf, prin intermediul unui comunicat de presă.

A doua bursă va fi acordată de școala de drept. Ardern va studia modalitățile de a limita în mediul online conținutul extremist.

„Sunt incredibil de recunoscătoare pentru că mă alătur Universității Harvard în calitate de bursier, nu numai că îmi va oferi ocazia de a împărtăși experiența mea cu alții, dar îmi va oferi și șansa de a învăța. În calitate de lideri, există adesea foarte puțin timp pentru reflecție, dar reflecția este esențială dacă vrem să sprijinim în mod corespunzător următoarea generație de lideri”, a anunțat Ardern într-un comunicat de presă.

A fost a treia femeie lider din Noua Zeelandă

Arden a spus că va ține „câteva discursuri, va preda și va învăța”. Ea a dezvăluit faptul că va fi plecată pentru un semestru, ratând alegerile generale din Noua Zeelandă.

În 2017, atunci când Ardern a devenit prim-ministru al țării, la vârsta de 37 de ani, a fost a treia femeie lider din Noua Zeelandă și unul dintre cei mai tineri lideri din lume. Ea a născut în timpul mandatului și s-a confruntat cu mai multe crize, inclusiv atacul de la Christchurch, o explozie vulcanică și pandemia COVID.

Jacinda Ardern a devenit rapid un simbol global, deși în țară restricțiile dure din perioada pandemiei au provocat proteste violente.

În mod neașteptat, Ardern și-a anunțat demisia din fruntea guvernului în ianuarie, spunând că nu mai are suficientă energie pentru a participa la noi alegeri. Ea și-a luat rămas bun la începutul lunii aprilie printr-un discurs emoționant în parlament, în care s-a adresat oamenilor: „Puteți fi toate aceste lucruri. Și nu numai că puteți fi aici, puteți conduce. La fel ca mine”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase