Home » D:News » O companie de turism organizează concerte private în gravitație zero

O companie de turism organizează concerte private în gravitație zero

Publicat: 15.05.2023

Zero-G, firma de turism care a oferit celebrele zboruri comerciale „zero-G” fără să ajungă efectiv în spațiu, a anunțat următoarea sa aventură interesantă: concerte private.

Deși firma a transmis că a mai experimentat o dată un zbor rave, reprezentanții speră să transforme „concertele în gravitație zero” într-o activitate permanentă, pe tot parcursul anului.

„Din perspectiva artistului, este un mod de a forța limitele a ceea ce s-a făcut până acum în spectacolele live”, a declarat Greg Melon, director de marketing și vânzări la Zero-G, potrivit Futurism.

Un concert în avion cu gravitație zero

Iar dacă ne luăm după imaginile de la primul eveniment, se pare că ar putea fi un moment propice. Participanții la concert se rostogolesc în imponderabilitate, în timp ce DJ-ul plutește neajutorat în aer, abia agățându-se de un buton pe care încearcă să-l regleze pe platanele sale.

„Concertele cu gravitație zero oferă o experiență de neuitat atât pentru artist, cât și pentru cei mai apropiați fani ai acestuia. Imaginați-vă cum ar fi să cânte Dua Lipa Levitating în timp ce plutește efectiv în gravitație zero”, a declarat Allison Odyssey, director operațional al Zero-G, într-un comunicat.

Sursa: YouTube

La fel ca toate zborurile în gravitație zero, experiența nu va fi una doar de gravitație non-stop. În schimb, imponderabilitatea va fi distribuită în rafale incitante, și care provoacă greață, de aproximativ 30 de secunde fiecare.

Pentru a obține acest efect, avionul G Force One al companiei zboară într-o parabolă prestabilită, inducând o imponderabilitate temporară în timp ce coboară brusc. Pe parcursul unui zbor de 90 de minute, pasagerii se pot aștepta la aceste explozii de gravitație redusă de aproximativ 15 ori.

Melon spune că va fi difuzată o selecție de trei-patru melodii, sincronizate cu momentele de gravitație zero. Acest lucru nu va face ca lista de melodii să fie una plină de muzică, așa că va fi interesant de văzut cum artiștii se vor descurca cu această limitare.

9.000 de dolari pentru un concert privat în gravitație zero

Pe de altă parte, potrivit lui Melon, un concert Zero-G va fi o afacere destul de „intimă”, deoarece un zbor are doar 28 de pasageri în același timp. De asemenea, artiștii care vor cânta vor fi la o distanță de doar aproximativ 30 de centimetri.

Deloc surprinzător, un bilet la unul dintre aceste concerte va fi extrem de scump. Potrivit lui Melon, Zero-G tratează evenimentele ca pe oricare dintre celelalte zboruri ale sale, care vă vor costa peste 9.000 de dolari.

Astfel, s-ar putea să nu fie cea mai cool mulțime, dar noutatea de a experimenta imponderabilitatea cu muzică live este greu de refuzat, dacă poți suporta prețul.

Vă mai recomandăm și:

Cubul lui Rubik a fost rezolvat în doar 19 secunde în timpul unui zbor de gravitație zero 

Un DJ, un YouTuber și un rapper K-pop vor călători în jurul Lunii într-un zbor privat SpaceX

O interdicție veche de 50 de ani asupra zborurilor supersonice ar putea fi în curând eliminată

A fost testat cel mai lung zbor comercial din lume

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase