Home » D:News » Cubul lui Rubik a fost rezolvat în doar 19 secunde în timpul unui zbor de gravitație zero

Cubul lui Rubik a fost rezolvat în doar 19 secunde în timpul unui zbor de gravitație zero

Cubul lui Rubik a fost rezolvat în doar 19 secunde în timpul unui zbor de gravitație zero
Erno Rubik, inventatorul Cubului lui Rubik. Credit foto: Daniel Karmann/dpa/Hepta.ro
Publicat: 10.09.2022

Un astronaut a rezolvat rapid Cubul lui Rubik în timp ce plutea în condiții de gravitație zero. Totul s-a întâmplat în cadrul unei simulări.

Inginerul aerospațial Bailey Burns, în vârstă de 26 de ani, a rezolvat faimosul Cub al lui Rubik în doar 19 secunde în timpul unui zbor parabolic „Vomit Comet” sponsorizat de compania de jocuri Rubik’s.

A fost nevoie de doi ani pentru ca zborul să aibă loc, din cauza mai multor amânări impuse de pandemie, însă Burns a spus că întârzierile i-au permis să exerseze rezolvarea cubului. În cele din urmă, Burns a înregistrat un record personal, fiind inițial de 42 de secunde, potrivit Space.

Cubul lui Rubik a fost creat în 1974 de un profesor din Ungaria

Burns a plutit, a aruncat cuburi în aer și a făcut salturi alături de participanți în timpul zborului de gravitație zero.

Cubul lui Rubik a fost creat în 1974 de Erno Rubik, un profesor de design din Ungaria. Numit inițial Cubul Magic, invenția a fost redenumită Cubul lui Rubik și a început să fie vândut în magazine în 1980. În decurs de doi ani, 100 milioane de oameni cumpăraseră cubul multicolor.

Cubul lui Rubik și potențialul său de a atrage elevii curioși să rezolve probleme încă atrage atenția profesorilor din statul american Colorado, iar aceștia au rugat-o pe Burns să participe la cursuri pentru a vorbi despre Cubul lui Rubik.

„Chiar îmi place industria turismului spațial”

Burns, care lucrează în industria ingineriei de sisteme de susținere a vieții și controlul mediului, a spus că încearcă să-și construiască o carieră care o va duce în spațiu fără să parcurgă pașii obișnuiți.

„Chiar îmi place industria turismului spațial”, a declarat atunci când a fost întrebată dacă va participa la un zbor suborbital cu Blue Origin sau Virgin Galactic. Totuși, Burns este mult mai interesată de Lună, tocmai de aceea lucrează în cadrul programului Artemis al NASA.

Vă mai recomandăm să citiți și:

De ce sunt astronauții mai afectați decât cosmonauții de zborurile spațiale? Cheia pentru a ajunge pe Marte

Barbie a fost trimisă într-un zbor la gravitație zero pentru a insipra tinerele să aleagă meseria de astronaut

O teorie a gravitaţiei controversată ar putea fi ”readusă la viaţă”

Richard Branson, primul zbor spațial cu Virgin Galactic. Lansarea și călătoria în spațiu, transmise în direct

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase