Home » D:News » Obiceiul despre care medicii spun că te obosește a doua zi

Obiceiul despre care medicii spun că te obosește a doua zi

Obiceiul despre care medicii spun că te obosește a doua zi
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 07.05.2023

Dacă observați că începeți să căscați la birou, în mijlocul zilei, sau dacă amânați alarma telefonului de mai multe ori decât vreți să recunoașteți, ar trebui să vă gândiți la metode de a vă crește nivelul energiei.

Și nu este vorba despre o cafea cu lapte de ovăz băută la ora 14:00, care este o băutură destul de scumpă și oricum vă împiedică adormiți noaptea.

Potrivit specialiștilor, energia are prea puțin de-a face cu ceea ce consumăm sau ceea ce bem, și mai mult cu anumite obiceiuri la care trebuie să renunțăm.

Nivelul energiei, prea puțin afectat de mâncarea sau băutura consumată

Cel mai dăunător obicei care ne obosește ar putea să ne surprindă. Dr. Mary Valvano spune că o masă copioasă la finalul zilei este cea care ne epuizează, notează HuffPost.

„Vechea zicală Ia micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinț, iar cina ca un cerșetor este, de fapt, bazată pe biologie. Celulele din corpul nostru au un metabolism diferit în funcție de momentul zilei. Iar servirea unui prânz copios la 6 seara, în loc de 8 dimineața poate afecta abilitatea organismului de a folosi hrana pentru energie”, a spus medicul.

De ce ne obosește o cină copioasă?

Atunci când mâncăm mult seara (sau chiar noaptea târziu), putem deregla nivelul zahărului din sânge și putem împiedica organismul să își preia energia din mesele zilei următoare. Totodată, un alt motiv este acela că, din cauza mesei bogate din timpul serii, adormim mai greu, deci ne odihnim mai puțin.

La polul opus, micul dejun copios oferă mai multă „baterie” corpului  și îi permite să reziste în timpul zilei.

Pe lângă acest obicei care epuizează organismul, specialiștii mai vin cu alte exemple: băuturile energizante – nu numai că ne pot afecta inima și creierul dar, în mod paradoxal, ne obosesc. Alternativele de luat în seamă pot fi alte surse de cafeină, cum ar fi ceaiul verde.

De asemenea, am putea adăuga pe listă și alimentele procesate, lipsa efortului fizic sau stresul cronic.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cancerul la gât devine o adevărată epidemie, iar de vină ar fi obiceiurile sexuale

21 de zile nu sunt de ajuns pentru a forma un nou obicei, iar un studiu explică de ce

7 obiceiuri sănătoase care reduc riscul de demență

Un studiu contrazice o idee răspândită despre obiceiurile de împerechere ale oamenilor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase