Home » D:News » Primele cazuri de gripă aviară la păsări sălbatice, confirmate în Brazilia

Primele cazuri de gripă aviară la păsări sălbatice, confirmate în Brazilia

Primele cazuri de gripă aviară la păsări sălbatice, confirmate în Brazilia
Foto: Shutterstock
Publicat: 18.05.2023

Brazilia, principalul exportator mondial de pui, confirmă primele cazuri de gripă aviară la păsările sălbatice. Este pentru prima dată în istorie când virusul este depistat la păsări din țara sud-americană.

Cazurile de gripă aviară au fost confirmate doar la păsări sălbatice, a anunțat Ministerul Agriculturii din Brazilia, potrivit Reuters.

Doar două cazuri au fost depistate ceea ce nu ar trebui să declanșeze o interdicție asupra importurilor de produse avicole, conform regulilor Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (WOAH), susțin reprezentanții guvernului brazilian. Păsările infectate au fost descoperite în zona de coastă din sud-estul Braziliei. Principalele ferme din Brazilia se află în sud și în vest.

Primele cazuri de gripă aviară la păsări sălbatice

Exporturile de carne de pui ale Braziliei au crescut cu 27% anul trecut, ajungând la 9,7 miliarde de dolari. Țara vecină, Argentina, și-a suspendat exporturile de carne de pasăre la sfârșitul lunii februarie, după ce a înregistrat primul caz de gripă aviară în industria sa avicolă. Exporturile au fost reluate parțial la sfârșitul lunii martie.

Un număr record de păsări de fermă au murit în ultimii ani în focarele de gripă aviară din SUA și Europa. De asemenea, virusul se răspândește în America de Sud, Africa și Asia.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase