Home » D:News » Berarii germani își pun speranțele în berea-pulbere

Berarii germani își pun speranțele în berea-pulbere

Publicat: 30.05.2023

Cu nuanța sa aurie, notele dulci-amare și spuma densă, berea-pulbere a lui Stefan Fritsche arată și are același gust ca orice altă bere.

Dar băutura revoluționară, dezvoltată la fabrica de bere Fritsche din orașul german Neuzelle, a fost făcută din doar două ingrediente: pulbere și apă.

„Oricine poate avea propria fabrică de bere acasă” folosind noua invenție, a declarat Fritsche.

Deocamdată, rețeta finalizată la începutul acestui an este fără alcool și, de asemenea, nu conține dioxid de carbon, adică nu are bule. Dar Fritsche, în vârstă de 56 de ani, dezvoltă și o versiune alcoolică și, în cele din urmă, plănuiește să adauge bule pentru a o face și mai asemănătoare cu berea obișnuită, scrie Phys.org.

Va reuși berea-pulbere a lui Fritsche să se impună pe piață?

Principala piață țintă va fi formată din țările africane și asiatice, deoarece o pulbere este mult mai ușor și mai ieftin de transportat pe distanțe lungi decât sticlele de bere.

Însă este posibil ca berea-pulbere să nu fie primită cu prea multă căldură în Germania, care are o lege a purității berii veche de 500 de ani, cunoscută sub numele de „Reinheitsgebot”.

„Știm că băutorii de pilsner și pasionații de bere artizanală, în special din Germania, vor fi inițial sceptici”, recunoaște fabrica de bere pe site-ul său.

Nu este clar nici măcar dacă produsul va putea fi comercializat drept bere, în conformitate cu regulile stricte, care limitează ingredientele la malț, hamei, drojdie și apă.

Avantajele acestei băuturi

Fritsche refuză să-și dezvăluie rețeta, dar susține că invenția sa este necesară într-o lume care are nevoie de soluții durabile. Berarul încă lucrează cu investitorii pentru a lansa pulberea la nivel comercial, dar speră să înceapă să o vândă în aproximativ patru luni.

Formatul de pulbere, dezvoltat cu laboratoare europene în ultimii doi ani, face ca băutura să fie cu 90% mai ieftin de exportat decât berea tradițională, a spus el. „Vrem să devenim prima fabrică de bere sustenabilă din lume”, spune Fritsche.

Potrivit calculatorului Impact CO2 cu privire la amprenta de carbon, ambalajul și transportul reprezintă 70% din impactul asupra mediului al unui litru de bere. Pulberea economisește și timp, deoarece producția de laborator este mai rapidă decât fabricarea tradițională, care durează în medie două luni. Dar experții germani nu sunt siguri că ideea va prinde.

„Berea-pulbere nu va afecta fabricile tradiționale”

Berea-pulbere este o „inovație plăcută”, dar „nu va afecta cu nimic fabricile noastre tradiționale de bere”, a spus Benedikt Meier, de la Asociația Berăriilor Private din Bavaria.

Asociația de bere „Bier und Wir” are și ea îndoieli. „Plăcerea berii se referă în primul rând la convivialitate, deoarece oamenii se bucură de ea în restaurante, la petreceri sau între prieteni și alți oameni cu interese similare”, spune asociația.

„O pulbere de bere a cărei utilizare se concentrează pe prepararea acasă nu este o alternativă serioasă pentru acest grup țintă”, continuă Bier und Wir.

Berea „la plic” nu are un trecut încurajator

În plus, încercările anterioare de a comercializa beri sub formă de pulbere au eșuat. În 2016, o fabrică de bere daneză a anunțat crearea a patru soiuri de pulbere cu arome diferite, dar nu rămâne nicio urmă a proiectului pe site-ul său. Iar în 2014, compania americană Lipsmark a apărut în presă cu pliculețele sale cu băuturi spirtoase, dar produsul a fost interzis în majoritatea statelor și a fost retras înainte de a ajunge pe rafturi.

Dar Fritsche este sigur că produsul său va avea succes, deși ceilalți au eșuat. „Vrem să mergem pe un drum nou, ca să spunem așa… să facem o bere adevărată, normală și cu gust bun din pulbere”, a spus el.

Vă recomandăm să citiți și:

Un miliardar vrea să fie criogenizat după ce moare „pentru orice eventualitate”

O fată de 11 ani are un IQ mai mare decât Albert Einstein și Stephen Hawking

Momentul în care un robot și un aligator se întâlnesc într-o conductă de apă din Florida

Un egiptolog ar fi contractat o boală misterioasă după deschiderea unui mormânt antic

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se supuneau legii
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se ...
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman
Marile companii de Inteligență Artificială sunt „mai puțin reglementate decât restaurantele”
Marile companii de Inteligență Artificială sunt „mai puțin reglementate decât restaurantele”
Trei reguli pe care părinții ar trebui să le aplice în privința telefoanelor pentru copii
Trei reguli pe care părinții ar trebui să le aplice în privința telefoanelor pentru copii
Românii vor avea facturi mai mari la gaze de la 1 aprilie 2026
Românii vor avea facturi mai mari la gaze de la 1 aprilie 2026
ESA intensifică cercetarea Pământului pe măsură ce viitorul agențiilor americane devine tot mai incert
ESA intensifică cercetarea Pământului pe măsură ce viitorul agențiilor americane devine tot mai incert
Un bazin roman monumental, ascuns timp de 2.000 de ani, a fost dezgropat lângă Roma
Un bazin roman monumental, ascuns timp de 2.000 de ani, a fost dezgropat lângă Roma
Un expert spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat inteligente
Un expert spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat inteligente
PRESS RELEASE: The concept of the DraculaLand project is being launched in Romania – a private investment of over EUR 1 billion, designed to become the largest entertainment, retail, and technology destination on the continent, one that will transform the country into a new global epicenter of entertainment
PRESS RELEASE: The concept of the DraculaLand project is being launched in Romania – a private investment of over EUR 1 ...
Economia suferă din cauza că oamenii nu cumpără mai des telefoane noi, susțin unii experți
Economia suferă din cauza că oamenii nu cumpără mai des telefoane noi, susțin unii experți
ADN-ul de lup se ascunde în majoritatea câinilor, au descoperit oamenii de știință
ADN-ul de lup se ascunde în majoritatea câinilor, au descoperit oamenii de știință
Prima „hartă biblică” încă influențează modul în care percepem granițele
Prima „hartă biblică” încă influențează modul în care percepem granițele
Eleanor de Aquitania, femeia care a condus Europa din umbra
Eleanor de Aquitania, femeia care a condus Europa din umbra
„Podcast cu Prioritate” #87 by ProMotor: samsari auto, mașini cu probleme și concluziile lui Dan Babu după sute de verificări
„Podcast cu Prioritate” #87 by ProMotor: samsari auto, mașini cu probleme și concluziile lui Dan Babu după sute de ...
Robert de Boron, autorul uitat care a reinventat legenda Sfântului Graal
Robert de Boron, autorul uitat care a reinventat legenda Sfântului Graal
De ce ni se pare că „simțim” durere atunci când vedem pe cineva rănit?
De ce ni se pare că „simțim” durere atunci când vedem pe cineva rănit?
Celulele umane îmbătrânite pot fi „reîncărcate”, au descoperit cercetătorii
Celulele umane îmbătrânite pot fi „reîncărcate”, au descoperit cercetătorii
COMUNICAT: În România se lansează conceptul proiectului DraculaLand – o investiție privată de peste 1 miliard de euro, concepută să devină cea mai mare destinație de entertainment, retail și tehnologie de pe continent care va transforma țara într-un nou epicentru global al divertismentului
COMUNICAT: În România se lansează conceptul proiectului DraculaLand – o investiție privată de peste 1 miliard de euro, ...