Home » D:News » Record mondial! O norvegiancă și un nepalez, cei mai rapizi din lume la escaladarea celor mai înalte vârfuri montane

Record mondial! O norvegiancă și un nepalez, cei mai rapizi din lume la escaladarea celor mai înalte vârfuri montane

Record mondial! O norvegiancă și un nepalez, cei mai rapizi din lume la escaladarea celor mai înalte vârfuri montane
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28.07.2023

O alpinistă din Norvegia și ghidul ei din Nepal au reușit să doboare un record mondial privind escaladarea celor mai înalte 14 vârfuri montane din lume. Cei doi sunt cei mai rapizi din lume deoarece au cucerit vârfurile în doar trei luni.

Norvegianca și ghidul ei nepalez au escaladat joi muntele K2 din Pakistan. Ei au devenit astfel singurii alpiniști din lume care au escaladat toate vârfurile de peste 8.000 de metri în doar trei luni.

Kristin Harila, în vârstă de 37 de ani, și nepalezul Tenjen (Lama) Sherpa, în vârstă de 35 de ani, au escaladat K2, care este al doilea vârf din lume, având 8.611 metri, a anunțat Tashi Lakpa Sherpa, directorul general al companiei Seven Summit Treks (SST).

Recordul nu a fost confirmat încă

„Ei au devenit cei mai rapizi care au urcat toate cele 14 vârfuri”, a declarat Tashi, pentru Reuters.

Totuși, performanță nu a fost confirmată încă de Guinness Book of World Records.

Escaladarea tuturor celor mai înalte vârfuri în câteva luni este o performanță dificilă, care în mod normal este realizată de alpiniști în ani de zile.

Precedentul record aparține alpinistului Nirmal Purja din Nepal. În 2019, acesta a cucerit toate cele 14 vârfuri în șase luni și o săptămână.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase