Home » D:News » Cum încearcă India să alunge maimuțele rhesus înainte de summitul G20?

Cum încearcă India să alunge maimuțele rhesus înainte de summitul G20?

Cum încearcă India să alunge maimuțele rhesus înainte de summitul G20?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02.09.2023

Oficialii indieni care se pregătesc pentru summitul G20 de săptămâna viitoare din New Delhi au angajat echipe de „oameni-maimuță”, menite să imite urletele și țipetele maimuțelor. Oficialii vor să descurajeze maimuțele rhesus să ronțăie din florile expuse pentru liderii mondiali.

Primăria din New Delhi a angajat peste 30 de „monkey wallahs” sau „oameni-maimuță”, care imită urletele și țipetele maimuțelor din specia langur, inamicul natural al primatelor mai mici, rhesus, transmite AFP.

„Nu putem îndepărta maimuțele din habitatul lor natural, așa că am desfășurat o echipă de 30-40 de bărbați care sunt antrenați să sperie maimuțele”, a declarat pentru AFP Satish Upadhyay, vicepreședintele Consiliului Municipal din New Delhi.

Maimuțele sunt venerate, dar reprezintă o amenințare majoră

„Vom desfășura câte un om la hotelurile unde vor fi cazați delegații, precum și în locurile unde a fost anunțată prezența maimuțelor”.

Deși sunt venerate în națiunea majoritar hindusă, maimuțele reprezintă o amenințare majoră, distrugând deseori grădinile, acoperișurile birourilor și locuințelor și chiar atacând oamenii pentru a obține hrană.

Zona metropolitană din Delhi, în care locuiesc aproximativ 30 de milioane de oameni, a fost implicată într-o campanie intensă de îngrijire de când India a preluat președinția G20 anul trecut.

Maimuțele ar putea ataca convoaie de mașini

Poliția a pregătit o semi-închidere a centrului capitalei pentru summitul din 9 și 10 septembrie.

Dar îngrijorarea că maimuțele ar putea ataca convoaie de mașini care îi transportă pe președinții și prim-miniștrii din Grupul celor 20 de națiuni a făcut ca oficialii să apeleze la departamentul forestier pentru un plan.

De asemenea, au fost instalate figurine în mărime naturală ale maimuţei-langur, în încercarea de a speria maimuțele.

Timp de zeci de ani, străzile din Delhi au fost patrulate de bărbați cu maimuțe-langur dresați, dar această practică a încetat atunci când un tribunal a decis că menținerea lor în captivitate era crudă.

Paznicii folosesc prăștii și bastoane

În alte părți ale orașului, paznicii folosesc prăștii și bastoane pentru a îndepărta animalele.

Unii pun la îndoială eficiența măsurilor „anti-maimuțe”, după ce, când se amplasa o figurină de maimuță-langur, care reda sunete înregistrate ale animalelor, a rezistat doar trei zile înainte ca maimuțele să o rupă în bucăți.

„De câte figurine de langur este nevoie pentru a schimba părerea unei maimuțe?”, se întreabă The Times of India.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase