Home » D:News » Exista in sistemul solar o numaratoare inversa catre pierzanie?

Exista in sistemul solar o numaratoare inversa catre pierzanie?

Exista in sistemul solar o numaratoare inversa catre pierzanie?
Publicat: 08.05.2009
Studii efectuate recent in cadrul Universitatii Cardiff sugereaza ca orbita sistemului nostru solar prin Calea Lactee intersecteaza traseele unor asteroizi de mari dimensiuni, ce ne-ar putea lovi oricand planeta.

Profesorul William Napier si Doctorul Janaki Wickramasinghe au ralizat simulari computerizate ale miscarii Soarelui prin bratul spiralat al Caii Lactee. Aceste modele au relevat o oscilatie regulata a astrului prin planul galactic central, acolo unde densitatea norilor de praf este cea mai ridicata. Si, cum sistemul solar reprezinta un obiect astral insemnat, aceasta sugereaza ca efectele lui gravitationale declanseaza abaterea multor comete inspre sine.

Multe dintre rocile care calatoresc in deriva prin spatiu intra in coliziune cu planetele sistemului nostru solar pe masura ce acesta se deplaseaza prin galaxie, inclusiv cu Pamantul. Craterele impacturilor inregistrate in toata lumea arata corelari cu cicluri de aproximativ 37 milioane de ani ale acestor calatorii prin planul galactic, intre care se numara si craterele impacturilor despre care se crede ca au pus capat vietii dinozaurilor cu doua cicluri in urma. Cifrele arata ca suntem din nou foarte aproape de o zona de periculozitate, unde riscul unui impact cu asteroizi creste de zece ori in cazul Pamantului. De zece ori mai mult decat foarte putin nu pare sa insemne prea mult, insa atunci cand riscul extinctiei este in chestiune, aceasta scara poate parea destul de ingrijoratoare.

Sursa: DailyGalaxy

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase