Home » D:News » Crearea unui vaccin impotriva gripei porcine va dura mai mult decat se credea

Crearea unui vaccin impotriva gripei porcine va dura mai mult decat se credea

Crearea unui vaccin impotriva gripei porcine va dura mai mult decat se credea
Publicat: 20.05.2009
Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca fabricarea unui vaccin impotriva gripei porcine nu va putea incepe la sfarsitul lunii mai, asa se preconizase; expertii afirma ca obtinerea vaccinului va fi posibila abia pe la jumatatea lunii iulie a acestui an.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon si presedinta OMS, dr. Margaret Chan, discuta cu cca. 30 de companii farmaceutice detaliile producerii unui vaccin impotriva virusului gripei porcine. Expertii epidemiologi afirma ca negocierile si cercetarile sunt inca in curs si va fi nevoie de inca aproximativ 4 luni pentru ca toate conditiile sa fie indeplinite, iar vaccinul sa poata intra in productia de masa. Virusul gripei porcine creste incet in laborator, acesta fiind unul dintre motivele pentru care crearea unui vaccin va lua mult timp.

Intalnirea anuala a OMS, care a inceput la Geneva pe data de 18 mai, este dominata de discutiile asupra epidemiei de gripa porcina. Ban Ki-moon a subliniat importanta comunicarii si a cooperarii internationale in aceasta chestiune si a subliniat ca este vital ca indivizii defavorizati sa aiba acces la vaccin. Dr. Margaret Chan a insistat ca toate statele sa-si gestioneze cu grija stocurile de medicamente antivirale si alte resurse necesare tratarii cazurilor de gripa porcina.

OMS mentine alerta de pandemie la nivelul 5 (din 6 posibile), indicand faptul ca exista pericolul aparitiei unei epidemii la nivel global. Dupa datele oficiale furnizate de OMS, pana la data de 20 mai 2009 numarul cazurilor de gripa porcina raportate a fost de 10.243; 80 dintre acestea au fost mortale.

Sursa: CBC News

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase