Prima pagină D:News

“Google”-itul ne salveaza de dementa

Redactia Descopera.ro | 10.25.2009 | ● Vizualizări: 127
“Google”-itul ne salveaza de dementa     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Utilizarea motoarelor de cautare poate ajuta la prevenirea dementei si a pierderilor de memorie, se arata intr-un nou studiu bazat pe scanarea creierului uman in scopul determinarii activitatii cerebrale la varste inaintate.

Cercetatorii au descoperit ca adultii de varsta mijlocie si cei de varsta a treia, toti cu o experienta redusa in ceea ce priveste utilizarea internetului, au manifestat o intensificare a activitatii cerebrale dupa ce au navigat pe internet o ora pe zi, timp de doua saptamani.

"Meritul nu apartine internetului in sine, cat cautarii de informatii si stimularii continue a creierului", declara cercetatoarea Susan Bookheimer, neurolog in cadrul Universitatii California, Los Angeles.

Din cei 24 de voluntari cu varste cuprinse intre 55 si 78 de ani, jumatate au declarat ca au experienta in navigarea pe internet, in vreme ce ceilalti s-au declarat neexperimentati. Intreg grupul a fost indrumat sa navigheze pe internet o ora pe zi, timp de o saptamana. Scanarile cerebrale au fost efectuate inainte si dupa perioada de test, la sfarsitul careia au fost observate imbunatatiri considerabile ale activitatii cerebrale in cazul jumatatii neexperimentate.

Desi nu reusit sa demonstreze acest lucru, membrii echipei considera ca documentarea pe internet ar putea preveni instalarea dementei si declinul cognitiv la oamenii in varsta.
"Nu stim inca daca aceste imbunatatiri sunt temporare. Ideea principala este sa ne mentinem mintea in forma, oferindu-i noi si noi provocari", declara membrii echipei.

Sursa: National Geographic

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI