Prima pagină D:News

“Google”-itul ne salveaza de dementa

10.25.2009 | ● Vizualizări: 149
“Google”-itul ne salveaza de dementa     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Utilizarea motoarelor de cautare poate ajuta la prevenirea dementei si a pierderilor de memorie, se arata intr-un nou studiu bazat pe scanarea creierului uman in scopul determinarii activitatii cerebrale la varste inaintate.

Cercetatorii au descoperit ca adultii de varsta mijlocie si ceide varsta a treia, toti cu o experienta redusa in ceea ce privesteutilizarea internetului, au manifestat o intensificare aactivitatii cerebrale dupa ce au navigat pe internet o ora pe zi,timp de doua saptamani.

"Meritul nu apartine internetului in sine, cat cautarii deinformatii si stimularii continue a creierului", declaracercetatoarea Susan Bookheimer, neurolog in cadrul UniversitatiiCalifornia, Los Angeles.

Din cei 24 de voluntari cu varste cuprinse intre 55 si 78 de ani,jumatate au declarat ca au experienta in navigarea pe internet, invreme ce ceilalti s-au declarat neexperimentati. Intreg grupul afost indrumat sa navigheze pe internet o ora pe zi, timp de osaptamana. Scanarile cerebrale au fost efectuate inainte si dupaperioada de test, la sfarsitul careia au fost observateimbunatatiri considerabile ale activitatii cerebrale in cazuljumatatii neexperimentate.

Desi nu reusit sa demonstreze acest lucru, membrii echipeiconsidera ca documentarea pe internet ar putea preveni instalareadementei si declinul cognitiv la oamenii in varsta.
"Nu stim inca daca aceste imbunatatiri sunt temporare. Ideeaprincipala este sa ne mentinem mintea in forma, oferindu-i noi sinoi provocari", declara membrii echipei.

Sursa: National Geographic

CITESTE SI: