Prima pagină D:News

Presa scrisa se intoarce!

11.01.2009 | ● Vizualizări: 82
Presa scrisa se intoarce!     presa, tipar, ziar, revista, publicatie, personalizare, Newspaper Club, Niiu, MagCloud + zoom
Galerie foto (1)

Luand de bune afirmatiile analistilor privind prabusirea presei tiparite si ascensiunea celei online, multe publicatii s-au reprofilat, mutandu-si afacerile pe web. Totusi, echipa unei companii britanice numite Newspaper Club crede ca oamenii au cu presa scrisa o relatie prea veche si prea stransa pentru a putea fi neglijata.

Asa incat echipa de la Newspaper Club a gasit un mijloc ingeniossi inovator de a imbina cele doua universuri ale presei: a creat unwebsite care va permite oamenilor sa-si creeze si sa-si tipareasca,intr-un tiraj mic, propriile ziare! Clientul trimite continutul -in format PDF - iar Newspaper Club se ocupa de tiparire sidistributie.

Prima mostra de produs a grupului Newspaper Club a fost ocolectie a posturilor de blog preferate ale angajatilor, adunate sitiparite in chip de cadou de Craciun pentru prietenii lor.

Recent, Cabinet Office (un departament al guvernului MariiBritanii, destinat sa sprijine activitatea primului ministru si aguvernului) a cerut grupului sa tipareasca, experimental, un ziardestinat unei singure zone, foarte restranse, din teritoriu. O altacomanda primita de Newspaper Club a vizat tiparirea unui ziar creatca amintire de la o nunta.Grupul va incepe sa opereze la scara comerciala la inceputulanului viitor.

Newspaper Club e doar unul dintre noile servicii care au caobiect de activitate publicatiile personalizate.

In Germania, in luna noiembrie, urmeaza sa apara un ziar numitNiiu, al carui continut va fi propus si realizat chiar de cititori,care vor alege articole si stiri din peste 500 de sursedisponibile.

Iar in SUA, un serviciu numit MagCloud permite cititorilor saalcatuiasca si sa tipareasca propriile reviste.

Sursa: BBC

CITESTE SI: