Prima pagină D:News

Scandal: castigatorul Wildlife Photographer of the Year a trisat

Redactia Descopera.ro | 01.21.2010 | ● Vizualizări: 234
Scandal: castigatorul Wildlife Photographer of the Year a trisat     fotografie, Wildlife Photographer of the Year, trisor, lup + zoom
Galerie foto (1)

Castigatorului prestigioasei competitii fotografice internationale Wildlife Photographer of the Year i s-a retras marele premiu, dupa ce juriul a revenit asupra deciziei sale initiale si a stabilit ca magnificul lup din fotografia castigatoare este, cel mai probabil, un “model”.

In competitie au intrat 43.000 de fotografii, iar la sfarsitul lui octombrie 2009 castigator a fost desemnat fotograful Jose Luis Rodriguez. Spaniolul sustine cu inversunare ca lupul din fotografia sa nu este un animal dresat, insa Louise Emerson, presedintele juriului a fost de alta parere. Pentru a-si sustine punctul de vedere si a demonstra impostura, doamna Emerson a facut apel la numerosi fotografi specializati in animale salbatice si in lupi, precum si la o serie de dresori de prestigiu.

Mai mult de atat, Mark Carwadine, alt membru al juriului sustine ca a si identificat lupul model, acesta numindu-se Ossian si fiind vedeta gradinii zoologice Canada Real, de langa Madrid. Comparand fotografii ale lui Ossian cu cele ale lupului « salbatic » al din fotografia lui Rodriguez, expertii au cazut de acord: este acelasi animal. Fotografia descalificata a fost inlaturata din expozitia Wildlife Photographer of the Year, care are loc la Muzeul de Istorie Naturala din Londra. Datorita unui viciu de procedura in regulament, juriul nici nu poate alege alta fotografie castigatoare.

CITESTE SI: