Prima pagină D:News

Adolescentii britanici iau lectii de somn

03.16.2010 | ● Vizualizări: 412
Adolescentii britanici iau lectii de somn     medicina, sanatate, adolescent, copil, elev, somn, scoala, noapte, obezitate, depresie + zoom
Galerie foto (1)

In cateva scoli din Marea Britanie se predau “cursuri de somn”, destinate adolescentilor. Masura a fost instituita dupa ce s-a constatat ca unii dintre elevi nu dorm decat patru ore pe noapte.

Adolescentii morocanosi si iritabili ar putea fi mai degrabavictimele unei lipse de somn, decat ale "fazei" hormonale prin caretrec.

In Marea Britanie, oamenii de stiinta au constatat ca un numaringrijorator de mare de adolescenti nu au parte de suficientaodihna in timpul noptii. Unii dintre ei nu dorm mai mult de 4 orepe noapte (in conditiile in care specialistii recomanda cel putin 9ore de somn pe noapte, pentru copii si adolescenti), iar drepturmare, sunt vesnic prost-dispusi si au rezultate slabe la scoala.

Cercetarile au aratat ca, in general, adolescentii se duc laculcare (teoretic) - adica se retrag in camera lor - intre orele 11si 12 noaptea, dar mai petrec cateva ore uitandu-se la televizor,jucand jocuri pe computer sau navigand pe internet.Lipsa somnului determina nu numai iritabilitate, ci creste siriscul aparitiei obezitatii, a depresiei, a problemelor deconcentrare si a hiperactivitatii.

Initiate deocamdata in patru scoli britanice, "cursurile desomn" ii ajuta pe adolescenti sa intelega importanta odihnei de noapte si ii invata cum sa isicreeze conditiile necesare pentru un somn reconfortant - in primulrand, sa evite sa-si ia cu ei in pat telefoanele mobile, consolelede jocuri sau laptop-urile.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: