Prima pagină D:News

Din ciclul psihozelor moderne: bananofobia

Redactia Descopera.ro | 08.24.2010 | ● Vizualizări: 144
Din ciclul psihozelor moderne: bananofobia     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Una dintre ultimele psihoze aparute recent in sociatatile occidentale consta in frica si groaza viscerala declansate de... banane. Da, ati cititi bine, inofesivele fructe exotice de culare galbena sunt vinovate de aparitia unei noi fobii. Specialistii au denumit-o bananofobie si, in prezent, afecteaza un numar crescut de persoane, in special femei.

Daca o vizita la piata de fructe si legume nu aduce groaza in sufletul oamenilor obisnuiti, pentru tanara britanica Fran Dando, in varsta de 21 ani, intalnirea cu o banana provoaca puseuri de frica irationala. Fran Dando face parte dintr-un grup de persoane care sufera de bananofobie. Chiar si privitul unei simple banane, asezata intr-o farfurie pe masa, provoaca acestor oameni probleme serioase care includ tensiune crescuta, transpiratie abundenta si chiar voma.

"Toate problemele mele au inceput in momentul in care fratele meu James mi-a strecurat o banana in asternut. Pe atunci eram amandoi copii si fratele meu a vrut sa imi faca o gluma. In momentul in care m-am bagat in cearsafuri si am stins lumina am simti langa mine un lucru lunguiet, neted si rece. Stiu doar ca am tipat de groaza, am sarit din pat si am aprins lumina. In pat era o banana mare si galbena, iar in acel moment am intrat intr-o stare de frica incontrolabila de care sufar pana in prezent", declara presei Fran Dando din Hastings, East Sussex. La ora actuala, specialistii nu au descoperti inca un tratament eficient impotriva bananofobiei.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI: