DESCOPERA.ro a ajuns pe vârful Korzhenevskaya, la peste 7.000 de metri!

21 10. 2010, 13:00

Echipa românească a fot formată din Adrian Fako (22 ani), Lucian Roşu (22 ani), Tiberiu Pintilie (25 ani) şi Radu Simion (33 ani). Cei patru au luat in calcul folosirea unei strategii de ascensiune diferită de cea practicată de multe ori în munţii înalţi. "Ascensiunea continuă", o metodă în etape, presupune ca toţi membrii echipei să urce împreună şi în acelaşi ritm, fără a se intoarce înapoi în tabăra de bază. La faţa locului însă, echipa a decis abordarea vârfului în stil alpin. Mai multe detalii despre pregatirea expeditiei puteti citi in acest articol.

Vârful a fost atins pe 6 august la ora locală 11.25, după o urcare de cinci ore, la -18 grade Celsius. Ascensiunea a fost efectuatã în stil alpin, cu tabere la 4.200, 5.300, 5.800 şi 6.400 de metri. Traseul, cotat 5A grad rusesc, a avut porţiuni cu pericol iminent de avalanşe şi căderi de pietre, precum şi porţiuni ce necesitau echipament special de escaladă. 3 dintre alpiniştii români au atins vârful, Radu Simion fiind nevoit să se retragă, chiar înainte de ascensiunea finală, din pricina unor probleme grave de sănătate.

Membrii expediţiei îşi vor povesti fabuloasa aventură într-un articol-jurnal care va fi publicat în curând, în exclusivitate, pe DESCOPERA.ro. Abonaţi-vă la articleletterul nostru, în cazul în care nu sunteţi deja abonaţi, pentru a afla când apare articolul şi pentru a fi la curent cu cele mai noi ştiri şi articole de ştiinţă, tehnologie, natură şi călătorii.