Prima pagină D:News

Oamenii de ştiinţă au identificat secretul unei vieţi bune, lipsite de depresie

Redactia Descopera.ro | 06.14.2011 | ● Vizualizări: 348
Oamenii de ştiinţă au identificat secretul unei vieţi bune     viata, somn, relaxare, depresie, calitate a vietii, studiu + zoom
Galerie foto (1)

Un nou studiu efectuat în SUA arată că persoanele care dorm zilnic între 6 şi 9 ore prezintă o calitate a vieţii mai bună şi au şanse mai mici de a fi afectate de depresie.

Rezultatele studiului arată că persoanele ce dorm între 6 şi 9 ore pe noapte prezintă rezultate mai bune atât în ceea ce priveşte calitatea vieţii, cât şi în ceea ce priveşte depresia, în comparaţie cu persoanele care dorm mai puţin de 6 ore sau mai mult de 9. Studiul a fost efectuat pe 10.654 de pacienţi între ianuarie 2008 şi mai 2010.

"Aceste rezultate sunt importante, deoarece oferă mai multe informaţii despre cât de important este ca oamenii să doarmă între 6 şi 9 ore în fiecare seară", a explicat Dr. Charles Bae. "Oamenii sunt conştienţi că prea puţin somn le va afecta calitatea vieţii, însă mulţi nu îşi dau seama că acelaşi efect poate fi provocat de o perioadă prea mare petrecută dormind", a adăugat el.

"Am fost surprinşi să descoperim că viaţa este afectată în acelaşi mod atât în cazul persoanelor care dorm prea puţin, cât şi în cazul celor care dorm prea mult. Ne-am fi aşteptat ca cei ce dorm prea puţin să fie mai afectaţi, dar acest studiu arată că o perioadă prea lungă de somn este la fel de dăunătoare ca una excesiv de scurtă", a afirmat Bae.

Academia Americană de Medicină a Somnului susţine că, deşi nevoile individuale de somn diferă, majoritatea adulţilor necesită şapte sau opt ore de somn în fiecare noapte pentru a fi alerţi şi bine odihniţi în ziua următoare.

Sursa: Eurekalert