Prima pagină D:News

Persoanele care nu dorm suficient sunt mai tentate de alimentele bogate în calorii

Redactia Descopera.ro | 06.16.2011 | ● Vizualizări: 100
Persoanele care nu dorm suficient sunt mai tentate de alimentele bogate în calorii     somn, nutritie, alimentatie, somnoros, calorii, tentatie, insomnie + zoom
Galerie foto (1)

Un nou studiu a demonstrat faptul că persoanele ce suferă de lipsa somnului se află în imposibilitatea de a rezista la alimentele bogate în calorii.

Un somn inadecvat conduce la o creştere a nivelului de ghrelină, hormonul care determină momentul când dorim să mâncăm, şi la o scădere a nivelului de leptină, hormonul care ne "spune" când să ne oprim din mâncat.

Persoanele care suferă de lipsa somnului prezintă o cantitate mai mare a grelinei şi o cantiate mai mică a leptinei, susţine Shelby Freedman Harris, autorul acestui raport.

Cercetătoarea recomandă oamenilor să reducă aportul de cofeină şi de alcool şi să facă exerciţii cu cel puţin cinci ore înainte de culcare şi, evident, să doarmă mai mult timp.

Alte cercetări din domeniu susţin că alimentele bogate în calorii oferă o explozie bruscă de energie, fapt ce explică de ce oamenii somnoroşi aleg aceste tipuri de alimente.

Sursa: Straits Times