Home » D:News » Mersul pe jos – tratament împotriva depresiei

Mersul pe jos – tratament împotriva depresiei

Publicat: 17.04.2012
Mersul pe jos – tratament împotriva depresiei
Plimbările în ritm alert pot avea un efect bun asupra persoanelor ce suferă de depresie, arată un studiu realizat de cercetătorii scoţieni.

Alte studii au demonstrat deja că exerciţiul fizic este benefic persoanelor deprimate, motiv pentru care este adesea prescris de medici în cadrul tratamentului depresiei.

Noul studiu, însă, realizat la Universitatea Stirling, a urmărit să afle decă şi una dintre cele mai simple şi mai puţin extenuante forme de exerciţiu – mersul pe jos – poate avea efect.

Analizând 8 studii precedente, ce implicau, în total, 341 pacienţi, cercetătorii au ajuns la concluzia că plimbările pe jos au o influenţă semnificativă asupra stării persoanelor deprimate, având un efect similar cu cel al unor forme mai intense de exerciţiu fizic.

În opinia lor, rezultatele sunt importante deoarece mersul pe jos este o activitate ce poate fi întreprinsă cu uşurinţă de aproape oricine, se realizează cu costuri mici sau gratis şi este uşor de incorporat în viaţa de zi cu zi.

Totuşi, au adăugat ei, e nevoie de mai multe cercetări pentru a clarifica, de pildă, cât de lungi trebuie să fie plimbările, în ce ritm ar trebui făcute şi dacă este mai avantajos ca ele să fie făcute în aer liber sau în interior.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase