Cele mai frumoase şi încântătoare parcuri şi grădini ale lumii


  • Grădina Botanică din deşertul Phoenix, statul american Arizona

Această grădină cuprinde cea mai mare colecţie de cactuşi din lume. Aici se efectuează studii ale plantelor din deşert şi se desfăşoară programe speciale educaţionale pentru elevi şi studenţi dedicate studiului deşertului.
  • 
Parcul Tropical de Palmieri din statul american Florida

În acest parc se află o colecţie unică de plante tropicale, respectiv palmieri, copaci cu flori şi viţă de vie.
  • Grădinile Botanice Regale Kew din Londra

Grădinile Kew au apărut în anul 1670, în Kew Park, care a fost creat de Lord Henry Capel pe locul unei grădini exotice. În fiecare an, acestea sunt vizitate de peste două milioane de turişti, însă grădinile nu sunt destinate doar lor. Kew Gardens este, totodată, principalul centru de cercetări botanice şi de pregătire a grădinarilor profesionişti. Cele mai renumite atracţii turistice din Grădinile Botanice Regale Kew sunt Palatul Kew (Kew Palace), Casa Minka (Minka House), Marea Pagodă (The Great Pagoda), Căsuţa Apină Davies (Davies Alpine House), Poarta Japoneză (Japanese Gateway) şi altele.
  • Grădina Majorelle din Maroc
Grădina a fost creată de pictorul francez Jacques Majorelle, care la începutul secolului XX a venit în Maroc în căutarea plantelor exotice, s-a îndrăgostit de această ţară, a cumpărat o bucată de pământ la marginea oraşului Marrakech şi s-a stabilit aici. El a decis să creeze o grădină simbolică, iar pentru aceasta a invitat cei mai buni designeri peisagişti şi a plantat în grădina sa plante din diverse ţări ale lumii: Buganvillia de lux, Iasomie parfumată, Lotus, Aloe, Bambus, Yucca, palmieri cu nucă de cocos, bananieri şi cactuşi, unii dintre aceştia având o înălţime de peste trei metri.
  • Gradina Tropicala Nong Nooch din Thailanda
Grădina Nong Nooch – este una dintre cele mai mari grădini botanice din sud-estul Asiei, se întinde pe o suprafaţă de 240 de hectare şi este situată la kilometrul 163 al Şoselei Sukhumvit, în provincia  Chonburi. Grădina are propriul Stonehenge format din blocuri sparte de orhidee, bonsai şi ferigi.
  • Grădinile de la Versailles din Franţa
Faimoasele grădini de la Versailles au apărut în perioada lui Ludovic al XIII-lea şi au fost aduse la perfecţiune de celebrul arhitect peisagist, André Le Nôtre, în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea. Pe lângă gazoanele amenajate cu atenţie, sculpturile şi tufişurile de flori, pe întreg teritoriul grădinilor se află amplasate fântâni de lux. Parcul de la Versailles este o „grădină a minţii” cu proporţii verificate matematic şi cu alei bine planificate. „Regele Soare” nu a vrut să vadă flori ofilite, de aceea peste două milioane de flori proaspete erau întotdeauna pregătite să înlocuiască florile ofilite şi astfel grădina arăta magnific pe tot parcursul anului.
1/1