Home » Istorie » 5 detalii, mai mult sau mai puţin cunoscute, din viaţa celebrului Rasputin. Ce ”oportunitate” le oferea femeilor care doreau să se mântuiască

5 detalii, mai mult sau mai puţin cunoscute, din viaţa celebrului Rasputin. Ce ”oportunitate” le oferea femeilor care doreau să se mântuiască

5 detalii, mai mult sau mai puţin cunoscute, din viaţa celebrului Rasputin. Ce ”oportunitate” le oferea femeilor care doreau să se mântuiască
Publicat: 05.06.2016
Grigori Rasputin a fost un apropiat al familiei lui Nicolae al II-lea, ultimul ţar al Rusiei.
Adorat de hoarde de fanatici şi chiar de însăşi ţarina Alexandra, care a crezut că fiul său putea fi vindecat cu ajutorul unor puteri miraculoase, Rasputin era dispreţuit de majoritatea elitei ruse.
 
Pentru nobilii din Imperiu, el era păpuşarul diabolic care manipula insituţia monarhiei aflată în decădere. Drept urmare, singura soluţie considerată viabilă pentru a salva ţara de catastrofă era asasinarea misticului cunoscut sub numele de ,,Călugărul desfrânat”. 
 
Iată 5 detalii, mai mult sau mai puţin ştiute, din viaţa celui care a fost Grigori Yefimovici Rasputin: 
 
1. ,,Sfânta despătimire”
 
Rasputin şi-a construit o adevărată reputaţie de tămăduitor, după ce, la vârsta de 18 ani, a aderat la o sectă religioasă radicală. Călugărul susţinea că poate prezice viitorul şi poate oferi salvarea divină prin intermediul aşa-numitei ,,Sfinte despătimiri”. În acest sens, misticul rus sugera că cea mai apropiată cale de a comunica cu Dumnezeu se face prin acţiuni păcătoase, în special cele legate de plăcerile trupului…său. 
 
2. Acoliţii loiali
 
Deşi avea o înfăţişare nu tocmai plăcută, Rasputin avea numeroşi discipoli. Există mărturii din timpul vieţii călugărului care menţionează faptul că acesta îşi înfigea degetul în gem şi îl oferea femeilor să îl lingă, pentru a se căi astfel în faţa lui Dumnezeu. Alte voci susţineau că existau adepte care purtau pe rochiile lor unghiile tăiate ale misticului, ,,pentru a fi protejate de scutul său”. 
 
3. Privirea ţipătoare 
 
Se spunea la acea vreme că nicio femeie nu putea rezista privirii inconfundabile a lui Rasputin. Mai mult decât atât, au existat martori care spuneau despre călugăr că îşi poate mări şi contracta pupilele după cum doreşte. 
 
4. Mirosul insuportabil 
 
Mulţi dintre cei care l-au cunoscut pe Rasputin spuneau că era dificil să fii în prezenţa lui, deoarece avea un miros insuportabil. Din câte se pare, călugărul avea o respiraţie foarte urât mirositoare (se spunea despre dinţii săi că erau atât de cariaţi încât au devenit, pur şi simplu, negri) şi, după cum spunea chiar el la un moment dat, nu îşi mai schimbase lenjeria intimă timp de aproape 6 luni. 
 
5. A fentat moartea 
 
În seara de 29 decembrie 1916, Rasputin a participat la o cină organizată de prinţul Feliks Yusopov. Deşi a acceptat invitaţia nobilului doar pentru a intra în palatul său şi a se întâlni cu soţia acestuia, Irina, călugărul a fost împuşcat de prinţ, după ce acesta a văzut că invitatul său supravieţuia dozei extrem de mari de cianură pe care i-o pusese în mâncare şi în băutură. 
 
Rasputin a supravieţuit şi de această dată, dar a fost după aceea prins, bătut, împuşcat în cap, înfăşurat într-un covor şi aruncat în râul Neva, pentru ca moartea călugărului să fie cât se poate de sigură. Se spune că, ulterior, victima a fost găsită pe malul apei, având braţele ridicate, semn că a încercat, pentru ultima dată, să fenteze moartea. 
 
 
Vă mai recomandăm şi: Vieţile lui Rasputin
 
                                             Top 10 ipostaze celebre ale morţii
 
                                             Misterul urmaşilor dispăruţi ai Dinastiei Romanov a fost elucidat
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase