Home » Istorie » Epava unui vas, scufundat acum 200 de ani, decoperită în Marile Lacuri scoate la iveală un detaliu extrem de valoros

Epava unui vas, scufundat acum 200 de ani, decoperită în Marile Lacuri scoate la iveală un detaliu extrem de valoros

Publicat: 20.08.2016
A doua cea mai veche navă scufundată a fost descoperită în Marile Lacuri.

Este vorba de epava unei nave de mici dimensiuni scufundate în Lacul Ontario, acum 200 de ani.

O echipă din vestul New York-ului a descoperit epava în adâncul apelor din Oswego. Unul dintre membri echipei, Jim Kennard, a înregistrat imagini cu un dispozitiv controlat de la distanţă. Acestea au confirmat că este vorba de nava Washington, care s-a scufundat în 1803 în timpul unei furtuni. ,,Aceasta este specială, nu descoperim prea multe ca nava Washington,” a declarat Kennard.

Nava de mici dimensiuni a fost construită pe Lacul Erie, din Pennsylvania. În 1798 aceasta era utilizată pentru trasportul persoanelor şi al bunurilor între vestul New York-ului, Pennsylvania şi Ontario. Era amplasată pe skiduri şi tractată de boi de la Istmul Niagara, până la Lacul Ontario, în 1802, după ce a fost vândută unui comerciant canadian.

Nava cu o lungime de 16 metri transporta cel puţin cinci oameni şi încărcătura comerciantului. Călătoria sa a început din Kingston şi a continuat prin Ontarios, în 6 noiembrie 1803. Vasul a fost prins într-o furtună puternică şi s-a scufundat. Toţi cei de la bord au murit.

Eashington este cel mai vechi vas comercial descoperit în Marile Lacuri, singurul care a navigat pe lacurile Erie şi Ontario. Vasele cu un singur catarg au fost înlocuite în secolul XIX de cele cu două sau trei catarge, deoarece făceau ca navigarea să fie mai uşoară.

Descoperirea îi va ajuta pe istorici să înveţe despre modul în care erau construite vasele în aceea păerioadă.

Sursa: FoxNews

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase