Home » Istorie » Comorile Greciei sunt încă inepuizabile. Descoperire colosală într-un loc considerat neimportant până de curând

Comorile Greciei sunt încă inepuizabile. Descoperire colosală într-un loc considerat neimportant până de curând

Comorile Greciei sunt încă inepuizabile. Descoperire colosală într-un loc considerat neimportant până de curând
Publicat: 15.12.2016
Experţii au găsit în Peninsula Balcanică încă un oraş din vremea Greciei antice.

Nu se mai credea că pe locul fostei Grecii antice se mai poate descoperi ceva nou, dar din fericire atât pentru experţi cât şi pentru pasionaţii de istorie, această afirmaţie s-a dovedit a fi falsă.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Gothenburg din Suedia şi ai Universităţii din Bournemouth, din Anglia, au cercetat un sit arheologic despre care s-a crezut că este neimportant. În schimb, au găsit ruinele unui oraş antic datând  de acum 2500 de ani.

Oraşul este localizat pe un deal lângă Vlochos, la cinci ore de mers cu maşina la nord de Atena. O parte dintre acele ruine erau cunoscute, dar întrucât se credea că acea parte a Greciei nu oferea multe posibilităţi de dezvoltare ale unei aşezări importante, aşadar, cercetătorii de până acum şi-au pierdut interesul în a cerceta mai amănunţit acea aşezare.

http://assets.atlasobscura.com/article_images/37979/image.jpg

Sursa: Atlas Obscura

De când au început explorările de teren, arheologii au găsit zidurile oraşului, porţile şi turnurile, de asemenea au găsit multe monede şi bucăţi din ceramică, fiind datate din secolul V î.e.n. Echipa are la dispoziţie tehnologie de ultimă oră, putând să scaneze cu ajutorul radarului structura interioară a oraşului, fără să existe riscul de a distruge artefacte prin săpături.

Această nouă descoperire pune într-o lumină zona Greciei despre care se credea că este nedezvoltată, cel puţin, în acest caz, până în jurul anului 300 î.e.n, unde după cercetări se pare că oraşul a fost abandonat.

Sursa: Atlas Obscura

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Zece mituri antice şi evenimentele reale care le-au inspirat

Ideologia din spatele nudurilor ”ruşinoase” din Grecia Antică

Descoperire importantă în România: un sit arheologic de acum 5.200 de ani

UNESCO a înscris 9 noi situri arheologice în patrimoniul său – GALERIE FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase