Home » Istorie » ”Vampiri” medievali au fost găsiţi îngropaţi în cimitirele din Polonia

”Vampiri” medievali au fost găsiţi îngropaţi în cimitirele din Polonia

Publicat: 17.12.2016
Rămăşiţele a trei morminte din Polonia au un aranjament particular.

Zonele centrale şi estice ale Europei abundă de legende despre vampiri, vârcolaci şi alte creaturi asemănătoare. Este de înţeles că polonezii din acea perioadă se temeau de acestea şi încercau să îşi ia toate precauţiile necesare.

Arheologii au descoperit lângă localitatea Gorzyca trei morminte care datează din secolele XIII sau XIV şi despre care susţin că au fost considerate morminte de vampiri, în urma mutilării prezentate pe rămăşiţe.

Unul dintre schelete prezintă urmele unei boli numite cifoză, care este caracterizată prin încovoierea spatelui, ceea ce poate oferi o postură particulară, lucru care îi poate face pe oameni să se teamă. Rămăşiţele sugerează că femeia a avut genunchii zdrobiţi şi a fost îngriopată cu faţa în jos. În alt caz, un bărbat suferind de cifoză a fost decapitat înainte de a fi îngropat.

Al treilea caz a fost descoperit cu craniul între două pietre, care probabil era altă tehnică de prevenire a cadavrului de a se ridica din mormânt.

Credit: Krzysztof Socha

Un argument care întăreşte ipoteza că aceste rămăşite au fost considerate de vampir este tratamentul special faţă de restul mormintelor, în care rămăşiţele erau îngropate normal.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm şi următoarele articole:

Misterul „vampirilor din Polonia” a fost descifrat. De ce erau îngropaţi în poziţii ciudate? (VIDEO)

Vlad Tepes – a fost Vlad Tepes erou sau vampir?

Descoperire macabră în Polonia: arheologii au găsit un cimitir al „vampirilor”

Taverna Vampirilor este cel mai sinistru local din lume (FOTO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase