Prima pagină Istorie

Arheologii spanioli au descoperit un mormânt vechi de 4000 de ani în Egipt. ''Descoperirea este unică''

Alexandru Voiculescu 03.27.2017 | ● Vizualizări: 2368
Credit: Wikipedia     + zoom
Galerie foto (1)

O echipă de arheologi din Spania au descoperit o cameră funerară intactă în Qubbet el-Hawa, în sudul Egiptului.

Mormântul aparţine lui Sarenput al II-lea, unul dintre cei mai importanţi guvernatori ai celei de a XII-a dinastii a Egiptului, informează Egyptian Streets.

Mahmoud Afifi, şeful Departamentului de antichităţi egiptene, precizează că „descoperirea este importantă nu numai pentru bogăţiile mormântului, ci şi pentru faptul că aruncă o lumină asupra indiviziilor care au trăit în umbra altora”.

Directorul Departamentului de antichităţi din Aswan, Nasr Salama, a precizat că „descoperirea este unică pentru că a fost localizată cu toate obiectele funerare, precum oale, sicrie din lemn de cedru şi figuri din lemn care reprezentau activităţile de zi cu zi”.Sarenput al II-lea a fost unul dintre cei mai puternici guvernatori din Egipt în timpul faraonilor Senswosret al II-lea şi Senswosret al III-lea. În afară de a fi guvernator al Elefantinei, acesta era şi un general al armatei egiptene şi era responsabil pentru mai multe culte ale diferiţilor zei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cel mai mare faraon al Egiptului Antic

Răsturnare de situaţie în Egipt. Statuia imensă descoperită în Cairo nu îl înfăţişează pe Ramses al-II-lea. Ministrul antichităţilor din Egipt a clarificat situaţia

Cum au fost construite piramidele din Egipt? Cercetătorii au descifrat noi detalii

Cum se vede lumea de pe Marea Piramidă din Giza? Turiştii ruşi s-au strecurat noaptea pentru a afla (GALERIE FOTO)