Home » Istorie » ”Iadul pe Pământ”. 125 de soldaţi din Primul Război Mondial au fost descoperiţi în tranşeele din Belgia

”Iadul pe Pământ”. 125 de soldaţi din Primul Război Mondial au fost descoperiţi în tranşeele din Belgia

”Iadul pe Pământ”. 125 de soldaţi din Primul Război Mondial au fost descoperiţi în tranşeele din Belgia
Publicat: 21.07.2018
Circa 125 de soldaţi din Primul Război Mondial au fost descoperiţi într-un sistem de tranşee din Germania, la peste 100 de ani de la moartea lor. Specialiştii au descris locul ca fiind ,,iadul pe Pământ''. Majoritatea bărbaţilor, germani, britanici, francezi şi sud-africani au fost descoperiţi în locuri în care s-au prăbuşit în timpul războiului. Alte schelete au fost îngropate alături de artefacte.

Organizatorii proiectului au decis să nu publice imagini cu persoanele decedate pentru a nu provoca tristeţe în familiile descendente. Fortificaţiile se află în vârful unui deal din apropierea oraşului Ypres din Belgia şi au rămas neatinse din momentul încheierii conflictului. 

Reţeaua de tranşee a fost descoperită de arheologi în 2015, iar rămăşiţele celor 125 de soldaţi acum. Localnicii din satul Wijtschate au descoperit în apropierea grădinilor lor „iadul pe pământ”, scrie Mail Online. Sit-ul are mărimea a două terenuri de fotbal şi conţine rămăşiţele a 120 de soldaţi cu vârste începând de la 15 ani. Specialiştii consideră că 100 dintre soldaţi erau germani, majoritatea ucişi prin împuşcare în timpul Primei Bătălii din Ypres ce a avut loc în noiembrie 1914. 

Primul Război Mondial, momentele cheie şi sunetul de final

Printre rămăşiţe au fost descoperite şi obiecte personale ale soldaţilor: căşti, lanterne, sticle cu apă, ustensile de gătit, recipiente pentru cafea, ceasuri şi periuţe de dinţi. Printre obiectele religioase descoperite se numără un crucifix, rozalii şi o statuie cu Maria Magdalena. Locul este considerat cel mai mare mormânt din frontul vestic.

Descoperirea a fost realizată în cadrul proiectului Dig Hill 80, iar după identificare, scheletele soldaţilor vor fi înmormântate cu onoruri militare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase