Home » Istorie » Un nou studiu arată că oamenii au ajuns pe continentul american mai devreme decât se ştia anterior

Un nou studiu arată că oamenii au ajuns pe continentul american mai devreme decât se ştia anterior

Un nou studiu arată că oamenii au ajuns pe continentul american mai devreme decât se ştia anterior
Publicat: 28.07.2018
Un nou studiu care a datat la 16-20.000 de ani un sit arheologic care conţine artefacte din piatră, ceea ce înseamnă că primii locuitori ai Americii de Nord au fost înaintea poporului Clovis, precedându-l pe acesta cu 2.500 de ani.

Studiul a fost realizat de o echipă de la Desert Research Institute (DRI), care le include pe cercetătoarele Kathleen Rodrigues şi Amanda Keen-Zebert, şi a presupus datarea şi analizarea acestor artefacte de piatră, ajungându-se la concluzia că exista o tehnologie independentă de cea a poporului Clovis şi mai veche cu circa două milenii şi jumătate, scrie Science Daily.

„Aceste vârfuri de proiectil sunt unice. Nu am găsit nimic ca ele”, a precizat Tom Williams, de la Departamentul de Antropologie de la Texas State University şi conducătorul studiului. „Se poate combina cu vârstele şi cu faptul că au la bază un component Clovis, ducând la ideea că situl Gault oferă o oportunitate fantastică pentru a studia primii locuitori din Americi”, adaugă cercetătorul.

Situl Gault se află în zona centrală a statului Texas şi este un loc în care s-au găsit dovezile unei ocupaţii umane continue, iar recent, excavările sub depozitul ce conţineau artefacte ale poporului Clovis au scos la iveală sedimente stratificate ce conţineau artefacte diferite de acest popor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Istoria timpurie a Americii va fi rescrisă: primii oameni au ajuns pe continent mult mai devreme decât s-a crezut

Cine a descoperit, de fapt, America?

Un studiu genetic, primul de acest fel, scoate la iveală detalii cu privire la apariţia şi dispariţia leprei în Europa

O descoperire recentă aruncă o nouă lumină asupra primilor americani şi poate fi un element esenţial în înţelegerea istoriei migraţiei pe acest continent

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase