Un lucru extrem de personal al unui fierar ce a trăit în urmă cu 1.000 de ani a fost descoperit în Scoţia

29 07. 2018, 09:19

Atelierul ar fi fost destul de inconfortabil, fiind compus dintr-o structură de piatră circulară, jumătate amplasată sub pământ, în cadrul unei aşezări a picţilor de pe insula Rousay. Conform The Guardian, în prezent cercetătorii încearcă să salveze structura ce este erodată de către valuri. 

Stephen Dockrill, principalul cercetător din cadrul Universităţii din Bradford, a declarat că: „Analizele fragmentelor şi rămăşiţelor de pe podea demonstrează că un arămar a lucrat în incintă. Principala surpriză a venit atunci când am ridicat nicovale din piatră şi le-am curăţat. Am putut vedea amprente ale genunchilor şi palmelor meşterului”. 

Credit foto: Universitatea din Bradford

Julie Bind, director al excavărilor, a afirmat că astfel de dovezi personale sunt extrem de importante. „Încercăm să descoperim cât mai multe informaţii despre sit, înainte de a fi distrus de mare. Urma palmei este un lucru atât de personal”, a declarat Bond. 

Clădirea provine din perioada secolelor VI-IX, însă în urma analizelor specialiştii vor putea determina cu exactitate momentul şi materialele cu care meşterul lucra. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Ramasite umane vechi de 400.000 de ani arunca in aer teoria originii omului
 
A fost descoperit palatul regal al lui Ulise
 
Melanina din pene poate rezista milioane de ani
 
Misterul unor rămăşiţe vechi de 150 de ani a fost rezolvat. De ce întregul corp al unui copil s-a descompus, însă mâna s-a mumificat