Home » Istorie » O aşezare descoperită lângă Delta Nilului este mai veche decât faraonii

O aşezare descoperită lângă Delta Nilului este mai veche decât faraonii

O aşezare descoperită lângă Delta Nilului este mai veche decât faraonii
Publicat: 04.09.2018
Oficialii egipteni susţin că arheologii au descoperit una dintre cele mai vechi aşezări găsite vreodată în Delta Nilului, cu vestigii care datează dinaintea faraonilor.

Ministerul de Antichităţi susţine că situl neolitic a fost descoperit în Tell el-Samara, la circa 140 de kilometri nord de Cairo. Conducătorul echipei, arheologul Frederic Gio, precizează că au găsit silozuri care conţin oase de animale şi hrană, indicând locuirea umană chiar din jurul anului 5000 î.e.n., scrie Phys.

Dacă lucrurile stau aşa, aşezarea ar fi cu cel puţin 2.500 de ani mai veche decât piramidele din Giza.

„Analizarea materialui biologic care a fost descoperit ne va oferi o imagine mai clară a primelor comunităţi care s-au stabilit în deltă şi originile agriculturii în Egipt”, a precizat Nadia Khedr, un oficial din minister responsabil pentru situri şi artefacte antice egiptene, greceşti şi romane din zona mediterană.

Agricultura neolitică din regiune Deltei Nilului, dependentă de precipitaţii, de debitul apei şi de inundarea sezonieră a unor terenuri din deltă, oferă indicii cruciale cu privire la modul în care s-a realizat saltul tehnologic care a dus la agricultura bazată pe irigaţii de-a lungul fluviului nord-african, informează Reuters.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire-surpriză în Egipt: copie rară a unui text eretic despre Iisus şi ”fratele” său

Aceasta poate fi descoperirea anului în Egipt: mumii şi comori în stare aproape perfectă de conservare găsite în morminte vechi de 3.500 de ani

Descoperire de excepţie în Egipt într-un complex funerar. ”Poate fi numită o senzaţie”

Conţinutul sarcofagului misterios din Alexandria a fost analizat. Descoperirea arheologilor privind identitatea scheletelor

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase