Home » Istorie » Cea mai veche piramidă din lume s-ar ascunde într-un munte

Cea mai veche piramidă din lume s-ar ascunde într-un munte

Cea mai veche piramidă din lume s-ar ascunde într-un munte
Publicat: 23.12.2018
Atunci când coloniştii olandezi au devenit primii europeni ce au descoperit muntele Gunung în secolul XX au fost, probabil, uimiţi de mărimea rocilor străvechi.

În această zonă din  provincia Java de Vest din Indonezia se află rămăşiţele unui complex masiv de structuri din piatră şi monumente, o minune arheologică cunoscută ca cel mai mare sit megalitic din sud-estul Asiei.

Conform Science Alert, o nouă cercetare arată că sit-ul megalitic Gunung Padang ar conţine cea mai veche structură asemănătoare cu o piramidă din lume. Se pare că dealul din zonă este de fapt o construcţie realizată dintr-o serie de structuri străvechi cu fundaţii ce datează din urmă cu 10.000 de ani.

„Studiile noastre dovedesc că structurile nu acoperă doar partea superioară, ci se întind pe aproximativ 15 hectare”, au notat autorii studiului. „Structura nu este doar la nivel superficial, se întinde şi la mari adâncimi”, au adăugat specialiştii.

Cu ajutorul mai multor metode de analiză, inclusiv penetraţie radar, topografie seismică şi excavări arheologice, echipa afirmă că Gunung Padang nu este doar o structură artificială, ci o serie de straturi construite de-a lungul mai multor perioade preistorice. Stratul superior este realizat din coloane de rocă, pereţi şi căi de acces. Structurile se află deasupra unui strat secundar aflat la 1-3 metri sub suprafaţa solului.

Cercetătorii sugerează că acest strat inferior a fost considerat anterior ca fiind o structură din roci naturale, însă de fapt sunt mai multe coloane din rocă organizate într-o structură matricială. Sub acesta se află un al treilea strat ce conţine încăperi şi cavităţi ce se întind la o adâncime de 15 metri care se află de asemenea pe un alt strat constituit din bazalt ce a fost cumva modificat şi cioplit de oameni.

Conform datărilor preliminarii cu radiocarbon, stratul superior ar avea o vechime de aproximativ 3.500 de ani, al doilea strat ar fi fost construit acum 8.000 de ani, al treilea strat ar avea o vechime cuprinsă între 9.500 şi 28.000 de ani.

Conform geofizicianului Danny Hilman Natawidjaja din cadrul Institutului Indonezian de Ştiinţă, această piramidă străveche ar fi avut o utilitate religioasă. „Este un templu unic”, a declarat Natawidjaja.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Marea Piramidă din Giza deţine o proprietate remarcabilă. Descoperirea poate ajuta la realizarea unor noi tehnologii

Cum au fost construite piramidele egiptene. Ipoteze controversate

Cum au fost construite piramidele egiptene

Încăperea secretă din interiorul Marii Piramide din Giza a fost descoperită. Arheologii au detectat un ”mare vid” în interiorul structurii vechi de 4.500 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase