Home » Istorie » Reacția Egiptului după ce Elon Musk a spus că piramidele au fost construite de extratereştri

Reacția Egiptului după ce Elon Musk a spus că piramidele au fost construite de extratereştri

Reacția Egiptului după ce Elon Musk a spus că piramidele au fost construite de extratereştri
Priamidele din Giza / Credit foto: Shutterstock
Publicat: 08.08.2020

Egiptul l-a invitat pe miliardarul Elon Musk să viziteze țara pentru a se convinge că faimoasele piramide nu au fost construite de extratereștri.

GALERIE FOTO

Șeful SpaceX a postat pe Twitter un mesaj în care părea că susține teoriile conspirației care spun că extratereștrii au fost implicați în construcția monumentelor gigantice ale faraonilor din Egipt. „Piramidele au fost evident construite de către extratereştri”, a scris Musk în tweet-ul care a fost distribuit de aproape 90.000 de ori.

Rania al-Mashat, ministrul egiptean pentru Investiţii şi Cooperare Internaţională, a afirmat că mormintele celor care au construit piramidele sunt dovada faptului că au fost ridicate de către oameni.

Specialiștii au afirmat că mormintele descoperite în anii ’90 sunt dovezi definitive că structurile gigantice au fost într-adevăr construite de egiptenii antici.

Rania al-Mashat a scris pe Twitter că îl urmărește și îi admiră activitatea, însă l-a îndemnat să exploreze scrierile antice despre modul în care au fost construite piramidele pentru faraonii Egiptului. De asemenea, l-a invitat să viziteze mormintele constructorilor piramidelor.

„Domnule Musk, vă aşteptăm”, i-a transmis ministrul, la finalul postării.

Arheologul Zahi Hawass, despre postarea lui Musk: O „halucinație completă”

Cunoscutul arheolog egiptean Zahi Hawass a răspuns și el într-un scurt videoclip în limba arabă, postat pe rețelele de socializare, afirmând că argumentul domnului Musk a fost o „halucinație completă”, notează BBC.

„Am găsit mormintele constructorilor piramidelor care spun tuturor că constructorii piramidelor sunt egipteni și nu au fost sclavi”, a spus el.

Ulterior, Musk a postat un link din BBC History despre viața celor care au construit priramidele, afirmând că „oferă un rezumat rezonabil al modului în care a fost ridicate”.

În Egipt se păstrează peste 100 de piramide, însă cea mai cunoscută este Marea Piramidă din Giza, care se înalță la peste 137 de metri.

Cele mai multe dintre ele au fost construite ca morminte pentru regalitatea Egiptului.

Musk este cunoscut pentru postările sale controvesate. „Twitter este o zonă de război. Dacă cineva sare într-o zonă de război, este ca și cum ‘Bine, ești în arenă. Hai să mergem’ ”, a afirmat acesta anterior pentru CNBC.

Vă recomandăm să citiți și:

Marea Piramidă din Giza deţine o proprietate remarcabilă. Descoperirea poate ajuta la realizarea unor noi tehnologii

Un mecanism de apărare, descoperit în Marea Piramidă din Giza, una dintre minunile lumii antice, demonstrează cât de ingenioşi erau oamenii de atunci

O serie de ”piramide chinezeşti” a fost construită pentru a se alinia cu Steaua Polară

Descoperire uriaşă după incendiile din Australia: sisteme de acvacultură mai vechi ca piramidele egiptene

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase