Home » Istorie » Barney și Betty Hill, primul caz de presupusă răpire extraterestră mediatizat pe scară largă

Barney și Betty Hill, primul caz de presupusă răpire extraterestră mediatizat pe scară largă

Betty Hill descrie presupusa răpire extraterestră. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.08.2023

Barney și Betty Hill au fost un cuplu american care a devenit celebru după ce a pretins că a fost răpit de extratereștri în 1961.

Presupusa lor răpire este unul dintre cele mai cunoscute cazuri din istoria OZN-urilor. Toate întrebările, investigațiile, controversele create pe marginea acestui subiect au rămas până în prezent neelucidate și fără un răspuns clar referitor la ce s-a întâmplat cu soții Hill.

Barney Hill s-a născut la 20 iulie 1922, iar Betty Hill s-a născut la 28 iunie 1919. Erau căsătoriți și locuiau în Portsmouth, New Hampshire, în momentul presupusei lor răpiri.

„Rămâi unde ești și continuă să privești”

În noaptea de 19 spre 20 septembrie 1961, în timp ce conduceau prin zona rurală din New Hampshire, venind dintr-o vacanță pe care și-o petrecuseră în Canada, soții Hill au afirmat că au observat o lumină strălucitoare pe cer care părea să le urmărească mașina. După ce au oprit lângă un câmp, au observat siluetele a „opt până la unsprezece figuri umanoide” care păreau că-i privesc de la geamul aeronavei, cu excepția unuia dintre ei.

Barney Hill a declarat la acea vreme că ar fi primit un mesaj prin care i s-a spus „rămâi unde ești și continuă să privești”, moment care l-a speriat, bărbatul fugind înspre mașina pe care o parcase la marginea drumului.

„Nu au prezentat absolut niciun interes sexual față de mine”

„Au venit (n.r. extratereștrii) pe autostradă și s-au oprit, iar Barney a ieșit cu binoclul pentru a încerca să identifice nava. Adică el, care a fost în armată în cel de-Al Doilea Război Mondial, era nedumerit”. (Betty Hill)

„Nu au prezentat absolut niciun interes sexual față de mine”. (Betty Hill)

„Din 1961 și până în 1965, eu și Barney nu am mai văzut niciun OZN”. (Betty Hill)

„Bine, experiența în sine a fost una plăcută”. (Betty Hill)

Pornind de la povestea soților Hill, anul acesta (2023) Netflix în colaborare cu Higher Ground Productions, compania de producție a lui Barack și Michelle Obama, va începe filmările la „White Mountains”, o adaptare a cazului. Filmul va fi lansat cel mai probabil în anul 2024.

„Ne vor captura”

„Într-o stare aproape isterică”, descrie Netflix faptele, „Barney i-a spus lui Betty: Ne vor captura!, după care a văzut obiectul schimbându-și locația până când a ajuns deasupra vehiculului”. Soții Hill au fost speriați de o serie de sunete ciudate care păreau a ricoșa în portbagajul vehiculului lor declanșând vibrații și senzații pe care cei doi le-ar fi simțit traversându-le corpurile. „Familia Hills a declarat că apoi a experimentat debutul unei stări de conștiență alterată care le-a produs confuzie, după care o a doua serie de sunete a readus cuplul la conștiință deplină, descoperind că au călătorit aproape 56 km spre sud, dar că aveau doar amintiri vagi și punctuale despre această secțiune de drum. Își aminteau că au făcut un viraj brusc și neplanificat, că au trecut pe lângă un baraj și că au observat o sferă de foc pe drum”.

După acest incident, familia Hills a început să aibă vise și coșmaruri intense legate de așa zisa răpire. Au cerut ajutorul unui psihiatru, dr. Benjamin Simon, care a efectuat ședințe de hipnoză pentru a le debloca amintirile reprimate.

Barney și Betty au oferit relatări detaliate despre răpirea lor

Sub hipnoză, atât Barney cât și Betty Hill au oferit relatări detaliate despre răpirea lor. Au descris faptul că au fost luați la bordul unei nave spațiale, examinați de ființe extraterestre și supuși unor proceduri medicale.

Povestea soților Hills a atras atenția pe scară largă atunci când a fost relatată pentru prima dată în mass-media la începutul anilor 1960, generând un interes public semnificativ și contribuind la popularizarea conceptului de răpiri extraterestre.

„Au fost un fel de Adam și Eva ai răpirilor extraterestre”

Cazul cuplului Hills a fost investigat de diverși cercetători și reprezentanți ai unor organizații de OZN-uri. În timp ce unii investigatori au considerat că relatările lor erau credibile, alții le-au respins, catalogându-le drept produsul unei imaginații sau al unor amintiri false.

„Nu vreau să merg prea departe, dar ei au fost un fel de Adam și Eva ai răpirilor extraterestre”, spunea Bill Ross, profesor emerit la UNH (University of New Hampsire), responsabil de conservarea colecției vaste a școlii despre „răpirile lui Betty și Barney Hill”, citat de newscentermain.com. (…) „Au fost oarecum învăluiți de acea lumină de la nava pe care o văzuseră și apoi și-au pierdut cunoștința”. Povestea lor a fost preluată și relatată într-un articol de un jurnalist din Boston, făcând valuri printre cititori, cazul luând proporții destul de mari.

Soții Hills s-au confruntat cu scepticism și critici

(…) „Practic, au ieșit în public pentru a încerca să-și însușească povestea, deoarece au fost împinși în lumina reflectoarelor fără permisiunea lor”. (Bill Ross) „Fascinația rămâne, iar fascinația mea este doar legată de impactul pe care l-a avut povestea celor doi”, a spus Ross.

În 1966, autorul John G. Fuller a publicat o carte intitulată „The Interrupted Journey” (Călătoria întreruptă), care detalia presupusa răpire a familiei Hills. Cartea a atras atenția și mai mult asupra acestui caz și a contribuit la consolidarea locului său în folclorul OZN. Publicarea cărții a dus mai apoi și la realizarea, în 1975, a unui film – „The UFO Incident” – în regia lui Richard A. Colla, cu James Earl Jones și Estelle Parsons în rolurile principale.

În ciuda faptului că după poveștile pe care le-au expus public, soții Hills s-au confruntat cu scepticism și critici, uneori chiar și persiflări și jigniri, familia Hills și-a menținut afirmațiile pe tot parcursul vieții, devenind activi în organizațiile care se ocupau de studiul și cercetarea OZN-uri, acceptând de fiecare dată să vorbească public despre experiențele lor.

Barney Hill a decedat la 25 februarie 1969, din cauza unei hemoragii cerebrale. Betty Hill a continuat să militeze pentru cercetarea OZN-urilor până la moartea sa, la 17 octombrie 2004, la vârsta de 85 de ani, în urma unui cancer pulmonar. Povestea lor rămâne una dintre cele mai faimoase și controversate din istoria „întâlnirilor” cu OZN-uri.

Surse:

https://www.joblo.com/white-mountains-ufo-abduction-story-of-barney-and-betty-hill-coming-to-netflix-with-new-feature-film/

https://www.whats-on-netflix.com/news/netflix-eyes-white-mountains-movie-adaptation-from-higher-ground-productions/https://www.imdb.com/news/ni63881533/

https://www.imdb.com/title/tt0073834/trivia/?ref_=tt_trv_trv

https://www.newscentermaine.com/article/features/60-years-later-the-alien-abduction-of-betty-and-barney-hill/97-ae2cf39f-f89c-4ba2-bde0-5cd69c9ae518

Vă mai recomandăm să citiți și:

Există extratereștri? Moment istoric în Congresul Statelor Unite, declarații făcute sub jurământ

„Vânătorul de extratereștri de la Harvard” pretinde că a colectat tehnologie extraterestră de pe fundul Pacificului

Ce ar crede un astronom extraterestru despre Calea Lactee? Galaxia noastră, destul de neobișnuită

Un astronaut din programul Apollo a spus că extratereștrii au prevenit un război nuclear pe Pământ

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului
7 celebrități despre care nu ai știut că au fost inventatori
7 celebrități despre care nu ai știut că au fost inventatori
Carl Benz, inventatorul primului automobil modern. „Primul meu client a fost nebun. Al doilea voia să moară”
Carl Benz, inventatorul primului automobil modern. „Primul meu client a fost nebun. Al doilea voia să moară”
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții mele în care sunt atât de plină încât vreau mai mult”
Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții mele în care sunt atât de ...
Cărți scoase de pe rafturile Bibliotecii Naționale a Franței deoarece ar conține arsenic
Cărți scoase de pe rafturile Bibliotecii Naționale a Franței deoarece ar conține arsenic
Amendă uriașă după o ceartă pe social media
Amendă uriașă după o ceartă pe social media
În urmă cu aproape opt decenii, italienii îl executau pe „Il Duce”
În urmă cu aproape opt decenii, italienii îl executau pe „Il Duce”
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii
Vaccinurile au salvat în ultimii 50 de ani cel puțin 154 de milioane de copii
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l va omorî în bătaie
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l va omorî în bătaie
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare