Home » Lumea digitală » Review Go4it: Huawei Mate 20 Pro, telefonul cu Android pe care îl vrei, chiar dacă nu vrei să recunoşti

Review Go4it: Huawei Mate 20 Pro, telefonul cu Android pe care îl vrei, chiar dacă nu vrei să recunoşti

Publicat: 25.11.2018
Review Go4it: Huawei Mate 20 Pro, telefonul cu Android pe care îl vrei, chiar dacă nu vrei să recunoşti
Mate 20 Pro a fost de departe cel mai aşteptat telefon al anului 2018, după succesul răsunător şi performanţa de invidiat, în special la capitolul foto, ale modelelor P20 de la Huawei. Acum că telefonul a ajuns şi în magazine şi în mâinile utilizatorilor, mulţi s-au convins că Mate 20 Pro este într-adevăr un smartphone premium în adevăratul sens al cuvântului, fără compromisuri. Desigur, acesta nu este un telefon perfect, însă este la un pas de a atinge rangul de „cel mai bine dotat telefon de pe piaţă”.

Design, construcţie şi ergonomie

Încă de la P20 Pro şi chiar de la Mate 10 Pro de anul trecut, Huawei a demonstrat că ştie să realizeze smartphone-uri care să ofere un design aparte, care să le scoată în evidenţă faţă de alte modele de pe piaţă. Desigur, design-ul lui Mate 20 Pro nu este 100% original, însă are destule elemente proprii încât să poată fi uşor identificat într-o mulţime.

Pe partea din faţă avem un hibrid între marginile curbate de pe smartphone-urile de la Samsung din ultimii câţiva ani şi notch-ul caracteristic modelelor iPhone X de la Apple. Chiar dacă aceste elemente de design nu sunt practic noi, alăturarea lor face Mate 20 Pro să pară „original”, făcând ceea ce Apple şi Samsung nu au dorit să facă până în prezent, adică să împrumute elemente de design de la concurenţă. Spatele, din nou inspirat de la Samsung cu marginile rotunjite este însă mult mai „original” prin amplasarea sistemului de camere într-un pătrat rotunjit la colţuri.

Modelul testat de noi în varianta Twilight beneficiază de un panou de sticlă strălucitor, care devine instant un magnet de amprente. Nuanţele de culoare sunt însă marea atracţie, acestea pornind de la negru în partea de jos, trecând printr-o nuanţă mov şi terminându-se cu un albastru deschis în partea de sus. Variantele pe negru şi albastru disponibile în magazinele din România folosesc însă o sticlă diferită, cu o textură poroasă, care respinge urmele de amprente şi oferă o aderenţă îmbunătăţită.

Mate 20 Pro în versiunea Twilight este destul de alunecos în utilizare, îmbinarea între sticlă şi rama metalică fiind aproape imperceptibilă, ceva ce Samsung a corectat cu seriile Galaxy S9 şi Note9, întrucât utilizatorii s-au plâns că S8 şi Note8 erau prea alunecoase. În utilizare însă prinderea telefonului pare să fie bună, dar utilizarea cu o singură mână este aproape imposibilă. Avem de a face cu un display pe format 19,5:9, adică foarte înalt, similar în dimensiuni cu cel de pe iPhone XS Max. Pentru accesarea notificărilor sau butoanelor din partea de sus a ecranului, este necesară utilizarea cu două mâini.

Continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase