Home » Lumea digitală » Apple Watch S4 a salvat viaţa unui utilizator

Apple Watch S4 a salvat viaţa unui utilizator

Apple Watch S4 a salvat viaţa unui utilizator
Publicat: 13.12.2018
În momentul prezentării, Apple Watch S4 a impresionat prin funcţia ECG. Aceasta realizează o electrocardiogramă fără a fi necesară vizita la un spital sau o programare în prealabil. Funcţie a fost, însă, activată abia săptămâna trecută, prin intermediul unui update software. Aceasta a salvat deja viaţa unui utilizator, care a mers la medic în urma unui diagnostic realizat de Apple Watch.

Un utilizator de pe Reddit numit „edentel” a publicat un articol despre Apple Watch-ul său. După update-ul de firmware, raporta bătăi neregulate ale inimii. Acesta nu a dat mare importanţă notificărilor, crezând că este vorba despre o problemă software,însă a decis să testeze şi funcţia ECG, scrie Go4it.

Ceasul a raportat fibrilaţie atrială, afecţiune a inimii care poate duce la accident vascular cerebral dacă nu este tratată. În urma unor repetate teste, ceasul oferea acelaşi diagnostic. La mâna soţiei sale ceasul nu raporta probleme.

Acesta a vizitat, astfel, cel mai apropiat spital şi în urma unei consultaţii s-a dovedit că într-adevăr acesta suferea de fibrilaţie atrială. Ceasul a raportat, însă, această problemă la timp, iar condiţia sa poate fi tratată. De câteva zile el este sub tratament. Edentel a publicat şi câteva update-uri la povestea originală, ţinându-i la curent, pe cei care urmăresc acest articol, cu tratamentul şi investigaţiile noi pe care le face în urma diagnosticului ceasului.

Doctorul la care a mers pentru investigaţia iniţială spunea că ştia despre noua funcţie a ceasului şi că se aştepta ca după update să apară mai mulţi pacienţi la control în urma diagnosticelor oferite de acesta. Medicul a spus că nu se aştepta, însă, ca primul pacient să vină chiar a doua zi după update.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase