Aplicaţiile de cameră de la Samsung şi Google, vulnerabile la atacuri informatice

22 11. 2019, 11:00

Cele două companii au anunţat că au cunoştinţă de această vulnerabilitate şi că o vor rezolva printr-o actualizare software care va fi disponibilă în perioada următoare, potrivit Mediafax.

Vulnerabilitatea afectează utilizatorii care au descărcat o aplicaţie periculoasă din magazinul virtual Google Play. Aceasta este deghizată în altceva, precum o aplicaţie meteo sau pentru selfie-uri. După ce este instalată, aceasta îi permite atacatorului să controleze camera dispozitivului mobil, pentru a fotografia, filma sau înregistra audio. Mai mult, atacatorii pot obţine coordonatele geografice exacte ale victimelor.

Pe unele telefoane produse de Google, problema a fost deja rezolvată încă din luna iulie a acestui an, când compania a actualizat aplicaţia Google Camera. Gigantul software susţine că o actualizare a fost trimisă şi către partenerii care produc smartphone-uri cu sistem de operare Android.

Sunt, însă, foarte mulţi utilizatori care nu îşi actualizează aplicaţiile din telefon sau sistemul de operare, lucru nerecomandat de experţi.

Recent, Google a anunţat că a încheiat un parteneriat cu mai mulţi producători de soluţii de securitate informatică pentru a elimina aplicaţiile periculoase din magazinul virtual Google Play. Numită „App Defense Alliance”, iniţiativa include companiile Google, ESET, Lookout şi Zimperium.